Μητρόπολη Σάμου-Κυριακή της Ορθοδοξίας

Επίσημα και πανηγυρικά εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας , με θεία Λειτουργία στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου προεξάρχοντας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου , παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Μετά την θ. Λειτουργία λιανεύθηκαν οι ιερές εικόνες ανά τις οδούς της πόλης . Αφού συναντήθηκαν οι πομπές των τριών ναών ( Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Οσίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου ) κατέληξαν στην κεντρική πλατεία , όπου μετά τη σχετική Δέηση ο Σεβασμιώτατος κ.κ Ευσέβιος ανέγνωσε την ειδική περικοπή από το Συνοδικό της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου με την οποία διακηρύσσεται και ομολογείται η Ορθόδοξη διδασκαλία για τις ιερές εικόνες και τους Αγίους.

Ακολούθησε ομιλία του στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ορθοδοξία είναι η μοναδική αλήθεια και όποιος απομακρύνεται από την παράδοση της Ορθοδοξίας απομακρύνεται από την αλήθεια που είναι ο Χριστός και η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού.

Επεσήμανε δε ότι η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με την Ιστορία μας και όλες τις πτυχές της εθνικής και κοινωνικής ζωής μας. Γι αυτό και είναι φύλακας και φρουρός της ελληνικής συνείδησης.

Κάλεσε όλους να αποκτήσουν βαθειά συναίσθηση της συμβολής της Ορθοδοξίας στη δόξα και το μεγαλείο του έθνους μας.

Στη συνέχεια ενώ ψαλλόταν το ψαλμικό « Τις Θεός μέγας…» και η φιλαρμονική παιάνιζε θριαμβευτικά , οι δεκάδες των νέων ύψωναν τις Εικόνες και τα Λάβαρα, υμνολογώντας και μ‘αυτό τον τρόπο τον ανεκτίμητο της Ορθοδοξίας θησαυρό.

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.