Η Κυριακή της Ορθοδοξίας έχει καθιερωθεί από ετών ως επίσημος εορτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και ως ευκαιρία προσευχής, πνευματικής περισυλλογής και διαπροσωπικής κοινωνίας.

Η εορτή αυτή αποκτά ιδιαίτερο περιεχόμενο, διότι το Ίδρυμα, επί πενήντα και πλέον συναπτά έτη, διακονεί την Εκκλησία -αλλά και κατά την διάρκεια της διετούς πανδημίας (Covid-19). αντιστέκεται σε κάθε μορφή «εικονομαχίας», από όπου και αν προέρχεται, στοχεύοντας στην «αναστήλωση» του ανθρωπίνου προσώπου.

Η πανδημία ανέδειξε πλήθος κοινωνικών και άλλων προβλημάτων, όχι μόνον στην Ελλάδας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της παγκοσμιοποιημένης φύσεώς της. “Έφερε στο προσκήνιο τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες των σύνθετων κοινωνικών συστημάτων του 21ο αιώνος. Πρωτίστως δε, προκάλεσε την έκρηξη ενός τεράστιου θέματος που είναι η έννοια του θανάτου και μας αφορά όλους.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσίας σας το Ίδρυμα σε έναν πρώτο προβληματισμό διά το επίμαχο θέμα Πίστεως – Επιστήμης και να συμμετάσχετε στις σχετικές Ιερές Ακολουθίες και τελετές, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2012

07:30-11:00
ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΓΩΝΙΑΣ
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στήν θεράν Πατριαρχικής και Cταυροπηγιακήν Μονήν Οδηγητρίας Γωνιάς, προεξάρχοντος του Cεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και ζελίνου κ. Αμφιλοχίου.
Λιτάνευσις τών ιερών εικόνων κατά την συνήθη τάξη της εορτής.

11:30
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Καλωσόρισμα από τον Δραν Κωνσταντίνος Ζορμπάν, Γενικόν Διευθυντής της ΟΑΚ, Άρχοντα Ιερομνήμονα της Α.τ.Χ.Μ.Ε.
Ακολουθεί εισήγηση, με θέμα: «Η αξία του θανάτου», από τον Πρωτοπρεσβύτερον Δημήτριο λινό, Καθηγητής Χειρουργικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Καταληκτήρια προσλαλιά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ.

Υ.Γ. Η παρουσία στην αίθουσα επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα των αρμοδίων εθνικών Αρχών στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.