Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιστορική Κοινότητα της Λίνδου και στον Βυζαντινού αιώνα, 13ου αιώνα μ.χ. Ναού, της Κοίμησης της Θεοτόκου. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου 2019 γίνεται μεγαλοπρεπής περιφορά αρχαίων εικόνων στην πλατεία και στα ιστορικά δρομάκια της Λίνδου. Γίνεται επίκαιρο κήρυγμα από τον δραστήριο ιεροπρεπή και μορφωμένο Αρχιμανδρίτη του Ναού π. Σπυρίδωνος Λίγκα, ένα ασυμβίβαστο και ανυποχώρητο στις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας κληρικό σε μια κοινότητα που είναι η πιο τουριστική και σε αρχαιότητες, ιστορία και τουριστική περιοχή της Ρόδου.

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Μετά την Θ. Λειτουργία θα προσφερθούν κεράσματα από τις κυρίες και την εκκλησιαστική επιτροπή στον κόσμο. Στην παλαιό κοινότητα και πρώην ιατρείο της Λίνδου θα υπάρχει ειδική έκθεση βυζαντινών εικόνων αγιογραφίας από μαθητές και την δασκάλα αγιογράφο Σμάρω Λεντάκη κόρη αειμνήστου ιερέως Ιακώβου.

Στην Λίνδο υπάρχει το ιστορικό λιμανάκι και το Βήμα και Εκκλησάκι του Αποστόλου των Εθνών Παύλου όπου εκήρυξε τον Χριστόν και είναι επισκέψιμο σε χιλιάδες προσκυνητές.

Ο π. Σπυρίδων Λίγκας έχει δημιουργήσει πρότυπο εκκλησιαστικό μουσείο πλάι από τον Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με σπάνια Ιερά Σκεύη, εικόνες και άμφια.

Είναι και Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου περιοχής Ψάλτου στην Λίνδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Σπυρίδων απαγόρευσε στην περιοχή τους Πολιτικούς Γάμους και τα ευτράπελα που γινόταν σε εκδηλώσεις και φαγοπότια στο λιμανάκι του Αποστόλου Παύλου με κίνδυνο να αμαυρωθεί η εικόνα του ιστορικού μνημείου.

Άλλωστε τελούνται ιερά μυστήρια Ορθοδόξων απ’ όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στην Λίνδο εγεννήθηκε ο μεγάλος Σοφός της αρχαιότητας ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος όπου εκεί υπάρχει και ο τάφος του.

Α’ Κυριακή των Νηστειών: Κυριακή της Ορθοδοξίας

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Αγωνιστή και Ομολογητή της Πίστης μας Αρχιμανδρίτη Σπυρίδων Λίγκα όπου και η γενέτειρα του η Λίνδος της Ρόδου.

Πρωτοπρεσβύτερος, Εκπαιδευτικός και Εφημέριος Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών

Κυριακός Μανέττας – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.