Την Α’ Κυριακή Νηστειών, 8 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται το κορυφαίο γεγονός για την Ορθόδοξη Εκκλησία, της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, πέριξ του οποίου τελέσθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Αποστόλου Συμινελάκη.

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο σεβαστός Ποιμενάρχης ανεφέρθη στο κορυφαίο γεγονός της αποκατάστασης και του θριάμβου της Ορθοδόξου Πίστεως, την Αναστήλωση των αγίων και σεπτών Εικόνων υπό των βυζαντινών αυτοκρατόρων Μιχαήλ και Θεοδώρας το έτος 843, μετά την εικονομαχική έριδα που ταλάνισε την Ορθόδοξη Εκκλησία για δύο περίπου αιώνες (8ος – αρχές 9ου αι. μ. Χ.).

«Τιμούμε σήμερα τους μεγάλους ομολογητές της Πίστεως, τους ποιμένες της Εκκλησίας, Αρχιερείς, Πρεσβυτέρους και Διακόνους, μαζί με τους μοναχούς και τους λαϊκούς, οι οποίοι ορθοτόμησαν τον λόγον της αληθείας, θυσιάζοντας πολλάκις ακόμη και την ζωή τους. Η υπεράσπιση της Ορθοδόξου Πίστεως από κάθε νοθεία και παραχάραξη συμβαδίζει με την μαρτυρική πορεία της Εκκλησίας, η οποία αφιέρωσε μεγάλο μέρος του ιστορικού χρόνου και του δυναμισμού της για να διαφυλάξει αυτήν ακριβώς την γνησιότητα και την αλήθεια της Πίστεως», ανέφερε.

Εν συνεχεία απευθύνθηκε στον χειροτονηθέντα Διάκονο Απόστολο Συμινελάκη, λέγοντας: «Επέλεξα την σημερινή ημέρα την χειροτονία σου εις Διάκονον, μια ημέρα που η Εκκλησία του Χριστού αστράπτει και λάμπει, κεκοσμημένη με τις αναστηλωμένες Εικόνες. Είναι μια μεγάλη ημέρα για σένα διότι δέχθηκες από τα χέρια της αναξιότητός μου την χειροτονία σου στον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης. Ο Κύριος σε αξίωσε με τις προσευχές Κλήρου και λαού να στέκεσαι άμεμπτος μπροστά στο Θυσιαστήριό Του και να διακονείς τον Επίσκοπο και τους Πρεσβυτέρους στα Ιερά Μυστήρια και τις Ακολουθίες.

Θα σε παρακαλέσουμε να είσαι πάντοτε ανήρ πράος, ευσεβής, αφιλάργυρος και αληθινός. Ολόκληρο το πλήρωμα της Εκκλησίας, οι ενδεείς, οι πένητες, οι πιστοί, οι ευλαβείς, οι αδιάφοροι, οι άπιστοι, οι νέοι, οι μεγαλύτεροι και κυρίως τα παιδιά μας αναμένουν με την διακονία σου να τιμήσεις τον Χριστό, χάρη στον Οποίο ζεις και υπάρχεις και να τους εμπνεύσεις με την βιωτή και το παράδειγμά σου. Με την διακονία σου θα τιμήσεις την οικογένειά σου, τον Επίσκοπό σου, τον τόπο σου και κυρίως τον ίδιο σου τον εαυτό. Μόνο με προσπάθεια και όχι με οκνηρία θα καταστείς σωστός και άξιος Διάκονος, άξιος μύστης της Θεολογίας και της λειτουργικής πράξεως. Να γνωρίζεις ότι ο Ποιμενάρχης σου θα είναι πάντοτε επίκουρος και στο πλευρό σου».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.