ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Λίνδο της Ρόδου.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Λίνδο της Ρόδου.

Δείτε φωτογραφίες από ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιστορική Κοινότητα της Λίνδου και στον Βυζαντινού αιώνα, 13ου αιώνα μ.χ. Ναού, της Κοίμησης της Θεοτόκου. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου 2019 γίνεται μεγαλοπρεπής περιφορά αρχαίων εικόνων στην πλατεία και στα ιστορικά δρομάκια της Λίνδου.

Γίνεται επίκαιρο κήρυγμα από τον δραστήριο ιεροπρεπή και μορφωμένο Αρχιμανδρίτη του Ναού π. Σπυρίδωνος Λίγκα, ένα ασυμβίβαστο και ανυποχώρητο στις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας κληρικό σε μια κοινότητα που είναι η πιο τουριστική και σε αρχαιότητες, ιστορία και τουριστική περιοχή της Ρόδου.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Λίνδο της Ρόδου με τον Αγωνιστή Αρχιμ. Σπ. Λίγκα

Στην Λίνδο υπάρχει το ιστορικό λιμανάκι και το Βήμα και Εκκλησάκι του Αποστόλου των Εθνών Παύλου όπου εκήρυξε τον Χριστόν και είναι επισκέψιμο σε χιλιάδες προσκυνητές.

Ο π. Σπυρίδων Λίγκας έχει δημιουργήσει πρότυπο εκκλησιαστικό μουσείο πλάι από τον Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με σπάνια Ιερά Σκεύη, εικόνες και άμφια.

Είναι και Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου περιοχής Ψάλτου στην Λίνδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Σπυρίδων απαγόρευσε στην περιοχή τους Πολιτικούς Γάμους και τα ευτράπελα που γινόταν σε εκδηλώσεις και φαγοπότια στο λιμανάκι του Αποστόλου Παύλου με κίνδυνο να αμαυρωθεί η εικόνα του ιστορικού μνημείου.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Σταμάτιος Π.

Τι γλυκός, πολύ τον αγαπώ τον πατέρα Σπυρίδωνα! Την ευχή του να έχουμε.

2
Ιωάννης Κυριακίδης

Kαλά εκαμεν ο πατ. Σπυρίδων