Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ανοίγει για την Εκκλησία μας ένα λειτουργικό βιβλίο της που ονομάζεται Τριώδιο. Τριώδιο είναι ταυτόχρονα και η εκκλησιαστική περίοδος που εκτείνεται από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου έως την Κυριακή του Πάσχα, δηλαδή για φέτος μέχρι τις 2 Μαϊου. Κατά την περίοδο αυτή, οι Κανόνες που απαρτίζουν τις καθηµερινές ακολουθίες αποτελούνται από τρεις ωδές και όχι εννιά, όπως συµβαίνει µε όλους τους υπόλοιπους Κανόνες.

Είναι πλήρης ακολουθιών η περίοδος αυτή, προσφέροντας στους πιστούς πολλές ευκαιρίες λειτουργικής εµπειρίας. Είναι περίοδος κατάνυξης και προετοιµασίας για το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου. Όλες οι Κυριακές του Τριωδίου έχουν µία συγκεκριµένη ονοµασία και αποτελούν µία αλληλουχία µεστή νοηµάτων και µηνυµάτων.

Το μήνυμα της Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου είναι η ταπείνωση γιατί αυτή ελκύει το Θεό. Αυτή η ταπείνωση του Τελώνη θα φέρει το Χριστό μέσα στις καρδιές μας! Είθε διά της ταπεινής προσευχής να συναντηθούμε με τον Θεάνθρωπο Χριστό!!!

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας την Κυριακή 21/2 θα μεταβεί στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου του Δήμου Καρπενησίου, όπου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.