ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ: Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως αύριο 31 Μαρτίου. Τα “Ματσάκια” της Σταυροπροσκύνησης….Τα σταυρολούλουδα ..(Κρινάκια,ζουμπούλια,ολάνθιστο αρισμαρί (δεντροίβανο) και βιολέτες)…Σε πολλά χωριά της Ρόδου την αυριανή μέρα την αποκαλούν:“Των Ματσιών”.

Βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση της Μεγάλης Σαρακοστής και η προσκύνηση του Σταυρού μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας προς το Πάσχα.

Είναι μια κινητή εορτή που καθιερώθηκε να εορτάζεται από την εκκλησίαν μας, την Γ’ Κυριακή των νηστειών ,στους ιερούς ναούς της Ορθοδοξίας, εν μέσω απόλυτης κατάνυξης και ιερού σεβασμού,προς το ιερό σύμβολο της Χριστιανοσύνης ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, που προσφέρεται προς προσκύνημα από τον ιερέα μετά το τέλος της δοξολογίας, προς όλο το εκκλησίασμα εν μέσω των ύμνων του εορτασμού και δίδοντας σε όλους από ένα ματσάκι από λουλούδια που έχουν ευλογηθεί.

Τα σταυρολούλουδα (Κρινάκια,ζουμπούλια,ολάνθιστο αρισμαρί (δεντροίβανο) και βιολέτες) Ματσάκια που φτιάχτηκαν από την προηγούμενη, με τέχνη και μεράκι από τις νοικοκυρές του χωριού.

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως είναι στις 31 Μαρτίου.

Τι γιορτάζει η Εκκλησία μας.

Η άσκηση των αρετών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πέρα από την προσωπική ισχυρή θέληση, είναι απαραίτητη και η αγιαστική δύναμη της Εκκλησίας μας.

Έτσι οι άγιοι Πατέρες όρισαν, καταμεσής της αγίας Τεσσαρακοστής να προσκυνείται ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου, για να λαμβάνουμε οι πιστοί από αυτόν χάρη και δύναμη για να συνεχίσουμε με σθένος τον πνευματικό μας αγώνα.

από ASKITIKON

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.