Ιστορικές στιγμές ζούμε σήμερα που θα χαραχθούν στις μνήμες μας» τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ από τον κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας.

Στη σύντομη ομιλία του πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε.

«Τελέσαμε την Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού. Ήταν συγκινητικό να τελούμε αυτή την Θεία Ευχαριστία σε έναν άδειο ναό. Να ενισχύεστε από αυτή τη Θεία Λειτουργία.

Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές γι αυτό να μιμηθούμε το Σταυρό του Κυρίου μας. Ο Χριστός κάνοντας την θυσία αυτή πάνω στον Σταυρό μας δίνει δύναμη να αντέχουμε γίνεται σύμβολο ταπείνωσης και θυσίας. Αυτή την ώρα όλοι κάνουμε θυσίες για την αγάπη μας στον άνθρωπο και μένουνε σπίτι μας και προσευχόμαστε για τους γιατρούς τους ερευνητές που παλεύουν με την πανδημία αλλά τους ασθενείς που δίνουν τη μάχη τους. Η ζωή είναι το μεγαλύτερο δώρο το οποίο υποτιμάται όσο τίποτα άλλο. Είναι ώρα για αισιοδοξία και δύναμη να αντλήσουμε δύναμη από το Σύμβολο της Πίστεώς μας τον Σταυρό» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.