ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤ ΛΟΥΚΑ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής ΣΤ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου Ζωντανά. Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΣΤ Λουκά με τη θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού από τον Ιησού - Ευλογία και Εορτή Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου του πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος. Η θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού. Κυριακή ΣΤ Λουκά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 07.30 – Κυριακής ΣΤ Λουκά με τη θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 23 Οκτωβρίου 2022 της Κυριακής ΣΤ Λουκά με τη θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. ΣΤ Κυριακή Λουκά με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου του Επισκόπου Ιεροσολύμων.

Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου

Η λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου αποτελούσε την ευχαριστιακή ακολουθία της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και της Αγίας Γης με λειτουργικά έθιμα από διάφορες περιοχές.

Παρότι η λειτουργία έχει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Σιωνίτιδος Εκκλησίας ήταν ιδιαίτερα προσφιλής και στις παρακείμενες Εκκλησίες της Αντιοχείας και της Αλεξανδρείας.

Τον 9ο και 10ο αιώνα καθιερώθηκαν γενικά στη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως τα λειτουργικά τυπικά του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Μεγάλου Βασιλείου. Τον 19ο αιώνα τελούνταν η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου πάρα πολύ σπάνια, ενώ κατά τον 20ο αιώνα ανανεώθηκε αυτό το λειτουργικό έθιμο στον Ελλαδικό χώρο και εορτάζεται δύο φορές, στην μνήμη του Αποστόλου Ιακώβου (23 Οκτωβρίου) και στην Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε αναλυτικά ποια είναι η λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Κυριακή ΣΤ Λουκά

Η ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΣΤ Λουκά μας μεταφέρει στην χώρα των Γαδαρηνών.

Μόλις έφτασε ο Κύριος στη χώρα των Γαδαρηνών, Τον συνάντησε κάποιος άνθρωπος που είχε κυριευθεί από πολλά δαιμόνια επί πολλά χρόνια και είχε καταντήσει θηρίο ανήμερο. Δεν φορούσε ρούχα, δεν έμενε σε σπίτι, τριγυρνούσε στα μνήματα.

Και επειδή τα δαιμόνια τον έφερναν σε κατάσταση αγριότητας, τον έδεναν οι άνθρωποι με αλυσίδες βαριές να μην κάνει κανένα κακό. Αλλά αυτός τις έσπαζε και εξαγριωμένος σερνόταν βίαια από τους δαίμονες στις ερημιές.

Αυτό το «αγρίμι» λοιπόν που τρομοκρατούσε τον κόσμο, τώρα τρομοκρατήθηκε καθώς αντίκρισε τον Κύριο, κι από το φόβο του έβγαλε δυνατή κραυγή.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι εορτάζουμε την Κυριακή ΣΤ Λουκά με την θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.