Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο καθολικό των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών, Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών.

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στη θεραπεία του δαιμονιζομένου στη χώρα των Γαδαρηνών: «Είναι ένα θαύμα που επιτελεί ο Χριστός μας σε έναν άνθρωπο που ετυρανείτο για πολλά χρόνια από λεγεώνα δαιμόνων, που είχαν καταλάβει όχι μονάχα τον νου αλλά και το σώμα του.

Ο Χριστός λυπάται τον άνθρωπο αυτό και τον θεραπεύει βγάζοντας τα δαιμόνια και μεταφέροντάς τα σε μια αγέλη χοίρων. Έτσι ο μέχρι τότε επικίνδυνος και δαιμονισμένος βρίσκεται τώρα δίπλα στα πόδια του Ιησού, σώφρων και ιματισμένος, ακούοντας τη Διδασκαλία του Κυρίου μας και παρακαλώντας Τον να γίνει μαθητής Του και να Τον ακολουθήσει. Ο Χριστός όμως του λέγει να πάει στο σπίτι του, να μην επιστρέψει όμως στην παλαιά του ζωή αλλά, γνωρίζοντας τις ευεργεσίες και τα μεγαλεία του Θεού, να δοξολογεί με τη ζωή και τα λόγια του τον Κύριο.

Αυτό ζητάει και από εμάς ο Χριστός· μας ζητάει να συναισθανθούμε τις δωρεές, τις ευεργεσίες και όλα αυτά τα οποία έχει κάνει για εμάς τους ανθρώπους. Μας ζητάει να συναισθανθούμε το μέγεθος της θυσίας της Θείας Οικονομίας, κατά την οποία ο Παντέλειος Θεός καταδέχτηκε να κατέβει στη γη και να λάβει ανθρώπινη σάρκα για να ανέλθει στο Σταυρό και διά της Αναστάσεώς Του να δώσει τη χαρά και τη σωτηρία σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Γι’ αυτό κι εμείς, αγαπητοί μου αδελφοί, οφείλουμε στην αγάπη του Χριστού να διδάσκουμε τα μεγαλεία Του και να δοξολογούμε τις πολλές Του ευεργεσίες. Αυτό ζητάει από εμάς ο Χριστός· να Τον αναγνωρίζουμε ως αληθινό Θεό και να εφαρμόζουμε το Λόγο του Ευαγγελίου Του».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.