Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου το πρωί τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, της πόλεως Αγίου Νικολάου, τρισαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, συλλειτουργούντων δε των Σεβασμ. Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος υπεγράμμισε πως η Εκκλησία αρχίζει και προβάλλει από σήμερα, ενώπιόν μας, το Μυστήριο του Σταυρού, το οποίο ως βαπτισμένοι και μυρωμένοι χριστιανοί καλούμαστε να εγκολπωθούμε και να ζήσουμε.

Και συνέχισε, λέγοντας: “Η γνησιότητα της χριστιανικής ιδιότητος είναι ο Σταυρός. Δεν υπάρχει βίος χριστιανικός ασταύρωτος, δεν υπάρχει πνευματική ζωή χωρίς την οδύνη, τον πόνο της Μεγάλης Παρασκευής.

Συνεσταυρώθημεν και συνετάχθημεν λειτουργικώς με τον Κύριο Ιησού Χριστό κατά το άγιο βάπτισμά μας. Από εκεί και πέρα η πορεία του χριστιανού είναι μια σταυρώσιμη πορεία επ’ ελπίδι αναστάσεως, ζωής αιωνίου.

Διότι πολύ κοντά στο Γολγοθά βρίσκεται ο Άγιος Τάφος της ζωής, ο οποίος βεβαιώνει ότι τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση, τη Μεγάλη Παρασκευή ακολουθεί η λαμπρή ημέρα του Πάσχα.

Η συνεχής πορεία πάνω στα ματωμένα βήματα του Ιησού Χριστού οδηγεί αναπόφευκτα στο φως και τη χαρά της αναστάσεως. Αλλά φως και χαρά της αναστάσεως δεν υπάρχει χωρίς το καμίνι του σταυρού.

Είναι ανάγκη, λοιπόν, καθώς ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε για χάρη μας, ο καθένας να σηκώσει τον προσωπικό του σταυρό, να βιώσουμε το μαρτύριο του Σταυρού σε κάθε μας βήμα χωρίς λογισμούς”.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ περάτωσε τον λόγο του, απευθύνοντας προς τον νέο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας εγκάρδιες ευχές: “Το όνομά σου άγιε Νέας Ζηλανδίας είναι Μύρων και εύχομαι όλο το ταξίδι της αρχιερατικής σου πορείας να είναι ευωδιασμένο από το μύρο του Αγίου Πνεύματος και την Χάρη του Θεού, την οποία επικαλούμεθα όλοι να σε σκεπάζει μέρα και νύχτα σε όλη σου τη ζωή, μύρο να είναι το πέρασμά σου ανάμεσα σε όλους τους πιστούς της Νέας Ζηλανδίας, μύρο να είναι η παρουσία σου στους ιθαγενείς και τους νεόφυτους χριστιανούς των ιεραποστολικών περιοχών της επαρχίας σου, σαν μύρο να νιώθεις, καθημερινά μέσα στην καρδιά σου, την αγάπη της Παναγίας της Αγκαραθίτισσας, της Παναγίας της Ορφανής και της Μεγάλης Παναγίας της Νεαπόλεως, μύρο να είναι η παρηγορία που θα σου δίδει ο Σταυρός του Χριστού κάθε ώρα και στιγμή, καθώς θα επιτελείς τίμια και εν φόβω Θεού το καθήκον σου”.

Προ της απολύσεως, οι Σεβασμ. άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μιχαήλ Σπάρταλη.
Κυριακή Πρό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Πέτρας

Κυριακή Πρό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Πέτρας

Κυριακή Πρό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Πέτρας

Κυριακή Πρό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Πέτρας


Κυριακή Πρό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Πέτρας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.