Στον καλλιμάρμαρο Ναό του Πολιούχου Λαμίας Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος την Κυριακή μετά την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, 20 Αυγούστου ε.ε.

Τους ιερούς ύμνους της ημέρας απέδωσαν θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανάργυρος Βλάχος με την συμμετοχή του Λαμπαδαρίου κ. Παύλου Λιάσκου και μελών της χορωδίας του Ναού.

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου και συγκεκριμένα της παραβολής των μυρίων ταλάντων, ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερθείς στα σπουδαία διδάγματα που εκπηγάζουν από την συγκεκριμένη παραβολή και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο Κύριος σήμερα αδελφοί μου μέσα από την ευαγγελική περικοπή μας διδάσκει ότι η σωτηρία μας περνάει μέσα από τον συνάνθρωπό μας. Δεν μπορούμε να είμαστε χριστιανοί εάν δεν έχουμε μέσα μας αγάπη, δεν μπορούμε να είμαστε χριστιανοί εάν δεν συγχωρούμε τον συνάνθρωπό μας.

Η συγχώρεση είναι απελευθέρωση. Ο άνθρωπος που συγχωρεί και δεν κρατάει μέσα στην καρδιά του κακίες είναι ελεύθερος. Ο Κύριος είναι ο πρώτος που συγχώρεσε τους εχθρούς του και εμείς που είμαστε πιστά μέλη της Εκκλησίας πρέπει να μιμούμαστε την αγάπη του Χριστού. Χριστιανός θα πει μιμητής της ζωής του Χριστού.

Η Αγία μας Εκκλησία κάθε Κυριακή αδελφοί μου μας δίδει σωτήρια μηνύματα και τρόπους ζωής.

Δυστυχώς εμείς σήμερα κλείνουμε στην καρδιά μας το μίσος και δεν δίνουμε συγχώρεση στον συνάνθρωπό που μας έβλαψε, διότι πλέον επικρατεί άλλο μοντέλου ανθρώπου. Κάποιοι θέλουν την Ελλάδα, κράτος χωρίς θρησκεία αλλά το Σύνταγμα λέγει ότι είμαστε κράτος Ορθοδόξων Χριστιανών.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αλλά για εκείνον που πιστεύει είναι υπερβάσιμα.

Να εύχεστε αδελφοί μου ο φιλεύσπλαχνος Κύριος να χαρίζει σε όλους υγεία , φώτιση, ευτυχία, πρόοδο, ειρήνη και αγάπη».

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στον μεγαλοπρεπή Ναό του Πολιούχου και ευχήθηκε σε όλους:

Επί οκτώ ημέρες εορτάζουμε το γεγονός της Κοιμήσεως της Παναγίας. Με χαρά σήμερα λειτουργήσαμε στο Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, ο οποίος πρώτος αυτός αγιογράφησε την Ιερή Εικόνα της Παναγίας και έχει τιμήν πλησίον της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σε όλους σας εύχομαι να έχετε πλουσία την ευλογία της Παναγίας μας και του Αγίου Λουκά και το υπόλοιπον την ζωής μας να είναι μια δοξολογία και μια έμπρακτη εφαρμογή της χριστιανικής μας ιδιότητος. Χρόνια Πολλά.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρευρέθη μεταξύ των αρκετών πιστών και η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή.

Τέλος το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε πλούσιο κέρασμα στο γραφείο του Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.