ΡΩΣΙΑ ΝΕΑ: Στις 22 Ιανουαρίου 2023, Κυριακή ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ στην Ρωσία (με το Πάτριο Εορτολόγιο 9-1-23), κατά την οποία τιμάται ο τοπικός Άγ. Φίλιππος ο θαυματουργός Μητροπολίτης Μόσχας και πάσης Ρωσίας (1569), τελέστηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία, στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Κωμόπολη Κοντόπογιε (Кондопоге, 26.000 κατ.), της Ομόσπονδης Ρωσικής Δημοκρατίας Καρελίας {Федерации Республика Карелия }.

Χοροστάτησε ο σεβ/τος Μητροπολίτης Πετροζαβόντσκ & Καρελίας κ.Κωνσταντίνος, με τον π.Lev, τους ιερείς του ναού και τον διάκονο Βλαδίμηρο. Εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλε η εκκλησιαστική χορωδία, επί τη παρουσία πλήθους πιστών.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Δεσπότης απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με εποικοδομητικό κήρυγμα, πρόσφερε μια προσευχή για την ειρήνη και ευλόγησε τους πιστούς που τίμησαν
τα μεθεόρτια των Θεοφανείων. Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος παρασημοφόρησε, με το Μετάλλιο Α’ Τάξης “Αγ. Λάζαρος ο Μυροβλήτης” { Святой Лазарь Муром}, τον μιτροφόρο πρωτοπρεσβύτερο π.Lev Μπολσάκοφ.

Την προηγούμενη μέρα, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος, τέλεσε ολονύκτια αγρυπνία στον καθεδρικό ναό Αλεξάνδρου Νέφσκι στην πρωτεύουσα Petrozavodsk, καθέδρα της Μητρόπολής του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.