ΡΩΣΙΑ ΝΕΑ: Στις 22 Ιανουαρίου 2023, Κυριακή ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ στην Ρωσία (με το Πάτριο Εορτολόγιο 9-1-23), κατά την οποία τιμάται ο τοπικός Άγ. Φίλιππος ο θαυματουργός Μητροπολίτης Μόσχας και πάσης Ρωσίας (1569), τελέστηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία, στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Κωμόπολη Κοντόπογιε (Кондопоге, 26.000 κατ.), της Ομόσπονδης Ρωσικής Δημοκρατίας Καρελίας {Федерации Республика Карелия }.

Χοροστάτησε ο σεβ/τος Μητροπολίτης Πετροζαβόντσκ & Καρελίας κ.Κωνσταντίνος, με τον π.Lev, τους ιερείς του ναού και τον διάκονο Βλαδίμηρο. Εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλε η εκκλησιαστική χορωδία, επί τη παρουσία πλήθους πιστών.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Δεσπότης απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με εποικοδομητικό κήρυγμα, πρόσφερε μια προσευχή για την ειρήνη και ευλόγησε τους πιστούς που τίμησαν
τα μεθεόρτια των Θεοφανείων. Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος παρασημοφόρησε, με το Μετάλλιο Α’ Τάξης “Αγ. Λάζαρος ο Μυροβλήτης” { Святой Лазарь Муром}, τον μιτροφόρο πρωτοπρεσβύτερο π.Lev Μπολσάκοφ.

Την προηγούμενη μέρα, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος, τέλεσε ολονύκτια αγρυπνία στον καθεδρικό ναό Αλεξάνδρου Νέφσκι στην πρωτεύουσα Petrozavodsk, καθέδρα της Μητρόπολής του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.