Το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου ε.έ., πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και μνημονεύει Ιωσήφ τον Μνήστορα, τον Άγιον Ιάκωβον τον Αδελφόθεο, τον Προφήτην και Βασιλέα Δαβίδ καθώς επίσης των 14000 νηπίων των υπό του Ηρώδη αναιρεθέντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης μετέβει εις την περιοχή της Ασσήρου, όπου και Ιερούργησε πλαισιούμενος από Ιερείς της καθ´ ημάς Μητροπόλεως, εις τον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στην Κυριακάτικη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον τρόπο προσεγγίσεως για την ζωή μας, του γεγονότος της του Κυρίου Γεννήσεως, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να βιώνουμε τις εορτές αυτές Χριστοπρεπώς», ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στους λόγους των Αγίων Πατέρων, και ιδιαιτέρως στην ομιλία του Αγίου Νικολάου του Καβάσιλα «περί της εν Χριστώ ζωή».

«Κάθε στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Κύριος είναι δίπλα και μαζί μας», τόνισε εν συνεχεία του λόγου του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, μνημονεύοντας τα σήμερα τιμώμενα Άγια Πρόσωπα, επισημαίνοντας τον 50ο Ψαλμό του Προφήτη Δαυίδ και την ανάγκη το «Ελέησον με» να βγαίνει μέσα από την καρδιά μας.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, επίδωσε το Οφίκκιο του Οικονόμου εις τον Πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Γουνιώτη, ενώ παράλληλα προεχείρησε σε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο κ. Ευάγγελο Τσίτσιο, ο οποίος διακονεί τις καθημερινές το Αναλόγιο του ως άνω Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.