ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΛΟΥΚΑ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 Ζωντανά. Ο καλός Σαμαρείτης. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά του Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Θαυματουργού και Κυριακής Η Λουκά με την παραβολή του καλού Σαμαρείτη και τη σημασία του «πλησίον».

Μία από τις ωραιότερες παραβολές του Ευαγγελίου είναι η παραβολή του Καλού Σαμαρείτου. Την είπε ο Κύριος με αφορμή την ερώτηση ενός νομικού «τίς ἐστί μου πλησίον;». Αποτελεί σύνοψη του μυστηρίου της θείας οικονομίας, περίληψη όλου του ευαγγελικού κηρύγματος. Περιέχει ύψος ιδεών, που θαυμάζουν οι αιώνες. Ω Κύριε! Το πρόβλημα των ανθρωπίνων σχέσεων που παρόλα τα σχέδια τα σύμφωνα και τα καταστατικά έχει γίνει το πιο περίπλοκο, το έλυσες εσύ με την παραβολή αυτή.

Με τη φράση «Πορεύου καὶ σὺ ποίει ὁμοίως» (Λουκ.10,37) έδειξες τον κανόνα συμπεριφοράς κάθε ανθρώπου προς το συνάνθρωπό του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά τι εορτάζουμε με την Κυριακή Η Λουκά με την παραβολή του καλού Σαμαρείτη και τη σημασία του «πλησίον».

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής Η Λουκά με την παραβολή του καλού Σαμαρείτου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Η Κυριακής Λουκά με τον καλό Σαμαρείτη, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.