Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλοχωρίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της ημέρας. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στο Παντείχι και στην αίθουσα του Συλλόγου Παντειχιανών «Ο Άγιος Γεώργιος» ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό των Τριών Ιεραρχών, που τελέστηκε στον παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θηβών, με την συμμετοχή των μαθητών και δασκάλων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς”, που απέδωσαν τους ύμνους. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα της Σχολής, ενώ στη σύντομη προσλαλιά του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στους Τρείς Ιεράρχες και στα συγγράμματά τους, που αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη ζωή μας, τονίζοντας την ανάγκη να ξαναβρούμε το νόημα στη ζωή μας. Επίσης, αναφέρθηκε στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, συνεχάρη τους υπευθύνους και δασκάλους της Σχολής για το έργο τους, τους μαθητές της Σχολής και τους γονείς τους και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, όπου ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Κέντρου. Επίσης, στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η βράβευση Μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.