ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live: Άγ Βησσαρίων Πύλης - Κυριακή ΙΒ Ματθαίου 4 Σεπτεμβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΒ Ματθαίου Ζωντανά. Όρθρος ΙΒ Κυριακής Ματθαίου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΙΒ Ματθαίου με τη συνάντηση του Ιησού με τον πλούσιο νεαρό και πως θα αποκτήσουμε την αιώνια ζωή - Ευλογία και Αγιασμός.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Ο Προφήτης Μωυσής ο Θεόπτης. Ο πλούσιος νεαρός. Η αιώνια ζωή. Κυριακή ΙΒ Ματθαίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 07.00 – Κυριακής ΙΒ Ματθαίου με τον πλούσιο νεαρό και την αιώνια ζωή.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή ΙΒ Ματθαίου με τη συνάντηση του Ιησού με τον πλούσιο νέο κατά την εορτή του Προφήτου Μωυσέως του Θεόπτου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 07.00. ΙΒ Κυριακής Ματθαίου με την αιώνια ζωή. Ο Προφήτης Μωυσής ο Θεόπτης.

Κυριακή ΙB Ματθαίου

Tο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής ΙΒ Ματθαίου μας παρουσιάζει έναν άνθρωπο, που πλησιάζει τον Χριστό και του απευθύνει μια ευλαβή κατά τα φαινόμενα ερώτηση: «Διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ἀγαθὸν ποιήσω ἵνα ἔχω ζωὴν αἰώνιον;». Τι να κάνω, δηλαδή, προκειμένου να κερδίσω την ουράνια ζωή;

Ο Χριστός όμως δεν φαίνεται να εντυπωσιάζεται από αυτήν την εξωτερική του ευσέβεια, γιατί στην ερώτησή του ήδη έχει διακρίνει, ότι δεν τον πλησιάζει ως Θεάνθρωπο αλλά ως έναν απλό διδάσκαλο του Μωσαϊκού νόμου.

Γι᾿ αυτό και αρχίζει την απάντησή του με μια ερώτηση:

«γιατί με ονομάζεις αγαθό; κανένας άνθρωπος δεν είναι αγαθός παρά μόνον ο Θεός». Αν, δηλαδή, δεν με αναγνωρίζεις ως Θεό, μη μου αποδίδεις έναν χαρακτηρισμό που ανήκει στον Θεό, ο οποίος είναι ο μόνος και πραγματικά αγαθός, αφού σ᾿ αυτόν συγκεντρώνονται σε απόλυτο βαθμό όλες οι αρετές.

Η απάντηση του Χριστού δεν έχει σχολαστικό χαρακτήρα, θέλει να δείξει στον άνθρωπο ότι πρέπει να είναι ταπεινός και να μην αρέσκεται στους επαίνους και τις κολακείες των άλλων. Αυτή είναι η πρώτη συμβουλή που έμμεσα προσφέρει ο Χριστός στον συνομιλητή του, προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του, να κερδίσει την ουράνια ζωή.

Και συνεχίζει ο Χριστός την απάντησή του. Γνωρίζεις, του λέει, ως Ιουδαίος, τις εντολές που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή: να μην φονεύσεις, να μην μοιχεύσεις, να μην ψευδομαρτυρήσεις, να τιμάς τον πατέρα σου και την μητέρα σου. Απλά και καθημερινά πράγματα ζητά ο Χριστός από τον άνθρωπο της ευαγγελικής περικοπής.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο τι εορτάζουμε την Κυριακή ΙΒ Ματθαίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.