ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΓ ΛΟΥΚΑ Live: Όρθρος Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίων Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΓ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Ιακώβου του Πέρση Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΙΓ Λουκά με την συνάντηση του Ιησού με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα - Ευλογία και Εορτή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ιακώβου του Πέρσου.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης και Μεγαλομάρτυρας. Ο Άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης ο Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης. Ο νεαρός πλούσιος άρχοντας. Κυριακή ΙΓ Λουκά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 07.30 – Κυριακής νεαρού πλουσίου άρχοντα κατά την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρσου.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 27 Νοεμβρίου 2022 της Κυριακής ΙΓ Λουκά με την συνάντηση του Ιησού με τον πλούσιο άρχοντα live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. ΙΓ Κυριακή Λουκά του πλούσιου άρχοντα με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρση και Μεγαλομάρτυρα.

Κυριακή ΙΓ Λουκά

Στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΙΓ Λουκά ο πλούσιος νέος φαίνεται πως είχε μεταφυσικές αναζητήσεις και μεγάλα πνευματικά ενδιαφέροντα. Η νεανική του καρδιά φλεγόταν για τα υψηλά, τα αιώνια, τα μέλλοντα. Πλησίασε τον Κύριο με ζήλο και διάθεση ειλικρινή.

Ένας πόθος και μια φλόγα άναψε μέσα του που τον ανάγκασαν να πλησιάσει τον Χριστό και να του κάνει την εξής ερώτηση:

«Δάσκαλε αγαθέ, τι να κάνω, για να κληρονομήσω ζωή αιώνια»;

Ο Κύριος του απάντησε:

Γιατί με ονομάζεις «αγαθό», αφού νομίζεις ότι είμαι ένας απλός άνθρωπος; Κανείς δεν είναι απολύτως αγαθός παρά μόνο ένας, ο Θεός.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι εορτάζουμε την Κυριακή ΙΓ Λουκά με τον άφρονα πλούσιο.

Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης

Ο Άγιος Ιάκωβος, έζησε τον 4ο μ.Χ. αι. επί βασιλέως Αρκαδίου περί το 395 μ.Χ..

Ζούσε στη Βηθλαδά της Περσίας και καταγόταν από επίσημο γένος. Ήταν φίλος με το βασιλιά των Περσών, Ισδιγέρδη. Παρασυρμένος από αυτή τη φιλία του, ο Ιάκωβος απαρνήθηκε την πίστη του στο Χριστό. Για να ευχαριστήσει τον Ισδιγέρδη, άφησε τον εαυτό του να χαθεί μέσα στην ψευδαίσθηση του πλούτου των ανακτόρων.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρση και Μεγαλομάρτυρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.