ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Την Κυριακή ΙΑ΄ Λουκά, 17 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κηπιών πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Γεωργίου Χριστογιάννη, υιού του π. Ιωάννου Χριστογιάννη, κληρικού της Μητροπόλεως. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε επ’ ολίγον νουθετώντας τον π. Γεώργιον καθώς και για το θεοσύστατο Μυστήριο της Ιερωσύνης. Τέλος κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως στον Αμπελώνα του Κυρίου, διακονώντας αξίως τον λαό του Θεού.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος μας εχειροθέτησε σε Αναγνώστη δύο ευσεβείς κατοίκους του χωριού, τον Κωνσταντίνο Κυρμιζή, Θεολόγον και τον Ηλία Σιδηρόπουλο. Τέλος στην σύντομη προσφώνηση του συνεχάρη τους νέους Αναγνώστες για τον ζήλο τους και την πνευματική τους προκοπή υπό την μέριμνα του εφημερίου της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Κηπιών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.