ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Live: Όρθρος ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ι ΛΟΥΚΑ 4 Δεκεμβρίου 2022 - Άγιος Βησσαρίων Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής Ι Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίας Βαρβάρας Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής Ι Λουκά με τη θεραπεία την καμπουριασμένης γυναικός από τον Ιησού - Ευλογία και Εορτή Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς. Ο Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Ο Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας. Η θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας. Κυριακή Ι Λουκά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ Ι ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 07.30 – Κυριακής με τη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναικός κατά την εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος.

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Κυριακή Ι Λουκά – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 07.30. Ι Κυριακής Λουκά με την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και τη θεραπεία την καμπουριασμένης γυναίκας από τον Ιησού.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 4 Δεκεμβρίου 2022 της Κυριακής Ι Λουκά με τη θεραπεία την καμπουριασμένης γυναικός live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Ι Κυριακή Λουκά της συγκύπτουσας γυναικός με την εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος.

Κυριακή Ι Λουκά

Ο Ιησούς δίδασκε στις Συναγωγές τα Σάββατα. Και ο λόγος επιλογής της ημέρας ήταν διότι το Σάββατο ήταν ημέρα αργίας και λατρείας του Θεού για τους Εβραίους. Κάθε εργασία απαγορευόταν εντελώς. Το διάστημα, ακόμη, που μπορούσε να βαδίσει κανείς ήταν αυστηρά καθορισμένο. Έτσι, την ημέρα αυτή μαζευόταν όλος ο λαός στις Συναγωγές, για να ακούσουν το λόγο του Θεού.

Ένα Σάββατο, σε μία από τις Συναγωγές, ανάμεσα στο πλήθος ξεχώριζε μια γυναίκα, της οποίας το σώμα της ήταν πολύ κυρτό με αποτέλεσμα να την εμποδίζει να ανορθώσει το σώμα της και να ορθοποδήσει «μή δυναμένην ἀνακῦψαι εἰς τό παντελές». 18 έτη να μην μπορεί να αντικρύσει φυσιολογικά το συνάνθρωπό της, ένεκα του προβλήματος.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι εορτάζουμε την Κυριακή Ι Λουκά με τη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναικός.

Αγία Βαρβάρα

Σύμφωνα με το θρύλο που τυλίγει τις πηγές της πόλης, όταν το 1830 η Δράμα κατακτήθηκε από τους Τούρκους, το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας γκρεμίστηκε για να χτιστεί στη θέση του ένα τζαμί. Τα σχέδια των κατακτητών όμως άλλαξαν… ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας η περιοχή πλημμύρισε με νερό και έτσι το τζαμί δεν χτίστηκε ποτέ.

Από τότε η Αγία Βαρβάρα έγινε η πολιούχος της Δράμας και ακριβώς απέναντι από τη λίμνη με τα θεμέλια, χτίστηκε η καινούρια εκκλησία που αφιερώθηκε στην Αγία που έσωσε το εκκλησάκι της.

Έκτοτε, στις 4 του Δεκέμβρη κάθε χρόνο η πόλη μας τιμά τη μνήμη της πολιούχου της.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον βίο και την εορτή με και τα καραβάκια των ευχών της Αγίας Βαρβάρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.