ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Ι ΛΟΥΚΑ Live: ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 Ζωντανά. Η θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της εορτής του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου και Κυριακής Ι Λουκά με τη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας από τον Ιησού - Ευλογία και Αγιασμός. Ο Όσιος Σάββας ο Ηγιασμένος.

Ψυχὴν ὄπισθεν τοῦ Θεοῦ κολλῶν πάλαι, Ἔμπροσθεν αὐτοῦ νῦν παρίσταται Σάββας. Θεσπεσίοιο πόλου πέμπτῃ Σάββας ἐντὸς ἐσήχθη.

Ο Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος γεννήθηκε το 439 στην Μουταλάσκη της Καππαδοκίας, σήμερα προάστιο της Καισάρειας, και δεκαοκτώ ετών μετέβη στην Ιερουσαλήμ. Εκεί ο Ευθύμιος ο Μεγάλος θα τον οδηγήσει στο κοινόβιο του Θεόκτιστου. Το 473 κι αφού πεθάνει ο Ευθύμιος ακολούθησε τον ερημιτισμό.

Στη συνέχεια και καθώς υποχρεώθηκε να γίνει κληρικός από τον Σαλλούστιο Ιεροσολύμων ανέλαβε και τη διοίκηση των κοινοβίων και λαυρών. Θα ιδρύσει διάφορα κοινόβια και λαύρες : με πιο γνωστά το κοινόβιο της Μεγάλης Λαύρας το 483 δέκα χιλιόμετρα ανατολικά της Βηθλεέμ, και του Σπηλαίου της Γεννήσεως. Συνολικά θα ιδρύσει τέσσερις λαύρες, έξι μοναστήρια, και τέσσερα άσυλα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την εορτή, τον βίο και τη θαυματουργό φοινικιά του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά του Ιερού Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων της Κυριακής Ι Λουκά με τη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας και εορτής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Ι Κυριακής Λουκά και εορτής του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Κυριακή Ι Λουκά: Η θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, μας δίνει ένα υπέροχο παράδειγμα με το οποίο μας διδάσκει τα καθήκοντα τα οποία έχουμε προς τον συνάνθρωπο μας αλλά κυρίως προς τον Θεό κατά την αγία ημέρα της Κυριακής.

Ήταν λοιπόν Σάββατο και δίδασκε ο Κύριος μας σε μια συναγωγή και ανάμεσα στο πλήθος διέκρινε μία γυναίκα θλιμμένη και ταλαιπωρημένη καθ’ ότι επί 18 έτη είχε μέσα της πνεύμα πονηρό και ακάθαρτο αυτό του διαβόλου.

Την είδε όμως ο Κύριος την άρρωστη και την σπλαχνίσθηκε. Την είδε όχι μόνο εξωτερικά όπου ήταν σε αθλία κατάσταση αλλά την είδε και εσωτερικά στην ψυχή της ως καρδιογνώστης που είναι.

Είδε την πίστη της, την δίψα που είχε εκεί στη συναγωγή για τον λόγο του Θεού.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας από τον Ιησού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-4)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.