Το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Απαμείας κ. Παϊσίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο για την αδελφική αγάπη και την φιλοξενία στον μεγαλόπρεπο και περικαλλή Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος ανεφέρθη στο πάνσεπτο πρόσωπο της Μητέρας όλων των Χριστιανών με τους ποικίλους χαρακτηρισμούς από τόπο σε τόπο, της Παναγίας μας, την οποία η Εκκλησία μας τιμά όλο τον μήνα Αύγουστο. Η δημοφιλέστερη Εορτή στον ετήσιο εκκλησιαστικό κύκλο μετά το Πάσχα και τα Χριστούγεννα είναι η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Η Παναγία είναι ο πρώτος άνθρωπος που ανασταίνεται και αναλαμβάνεται στους ουρανούς για να συναντήσει τον Υιόν Της, γι᾽ αυτό και ο ευλογημένος λαός αποκαλεί την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Πάσχα του καλοκαιριού.

Είναι η υπέρτατη ανθρώπινη ομορφιά, όχι όμως αυτή που ο κόσμος ταυτίζει με την όμορφη, αλλά ψεύτικη και εφήμερη σωματική εμφάνιση, την υγεία και την ευρωστία. Το κάλλος Της είναι εσωτερικό και πνευματικό. Μας διδάσκει ότι ομορφιά είναι να έχει κανείς τα ώτα της ψυχής του αφιερωμένα στο Θεό. Ακούει τον Λόγο του Θεού και παραμένει πιστή σε Αυτόν.

Οι πνευματικοί Της οφθαλμοί ατενίζουν το εσωτερικό κάλλος που προέρχεται από την άσκηση, την παρθενία, την εγκράτεια, αρετές που οδηγούν τελικά στην όραση του Θεού», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Παΐσιο που απεδέχθη την πρόσκλησή του να μετάσχει της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, λίγες ημέρες πριν από την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του ευχήθηκε επί τη συμπληρώσει ενός χρόνου από την εκλογή του, να είναι άξιος, υγιής, να αρχιερατεύει για πολλά χρόνια και να ορθοτομεί τον Λόγο της Αληθείας.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.