Κυριακή Ε΄ Νηστειών σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου 2020 κεκεκλεισμένων των θυρών με τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ Αμφιλόχιο και στο αναλόγιο τον ιεροψάλτη Σταύρο Ζωγράφο με άδεια στασίδια χωρίς πιστούς λόγω κορωνοϊού στον ιστορικό καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης στη Χώρα Καλύμνου.

Κυριακή 5 Απριλίου 2020, Ε΄Κυριακή των νηστειών εορτάζεται η μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω.

Λόγω μέτρων κατά κορωνοϊού η Ιερά Μητρόπολη Καλύμνου με ανακοίνωση της μετέφερε τον εορτασμό την Κυριακή του Παραλύτου (9-10 Μαΐου 2020).

Με τη σημερινή περικοπή του Ευαγγελίου η Εκκλησία μας βοηθάει με να ετοιμαζόμαστε για να προσκυνήσουμε με πίστη και ευλάβεια τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Κύριος μιλεί πολύ καθαρά στους μαθητές του για τα πάθη των αγίων ημερών. Δείχνει σ’ όλους μας το σωστό τρόπο, που μπορούμε να υποδεχτούμε τη θυσία του Γολγοθά.

Ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης ζητούσαν από τον Κύριο κοσμικά αξιώματα. Νόμιζαν πως ο Χριστός στα Ιεροσόλυμα θα γίνει κοσμικός άρχοντας για να ελευθερώσει τους Εβραίους από την κυριαρχία των Ρωμαίων. Αυτή όμως τη νοοτροπία ο Κύριος την απορρίπτει. Ο Χριστός δεν ήλθε στον κόσμο για να γίνει κοσμικός άρχοντας, ώστε να υποδουλώνει τους ανθρώπους στην εξουσία του.

Ο Κύριος ήλθε για να υπηρετήσει τους ανθρώπους με την αγάπη του και όχι να τον υπηρετήσουν οι άλλοι. Ο Κύριος μας διδάσκει πως ο άνθρωπος πρέπει να έχει μέσα του πολλή αγάπη και ταπείνωση. Η αγάπη μας κάνει υπηρέτες των ανθρώπων. Δεν είναι υποτιμητικό να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στους άλλους. Όποιος από μας θέλει να βρίσκεται κοντά στο Χριστό πρέπει να τον μιμείται στη ζωή του

Δείτε φωτορεπορτάζ του Μάμα Χαραμαντά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.