Ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ: Ανοικτά θα είναι μεθαύριο, Κυριακή του Θωμά 9 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ)

Κυριακή του Θωμά με ανοικτά τα καταστήματα αλλά και με τα σούπερ μάρκετ, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, που ξεκίνησαν στις 5 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15 του μηνός.

Όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας, τα σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 18:00.

Υπενθυμίζεται πως οι καταναλωτές για να μεταβούν σε σούπερ μάρκετ θα πρέπει να αποστείλουν sms στο 13033 με κωδικό 2.

Self Test – Μαθητές

Επιστρέφουν αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου στα σχολεία, οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων σε όλη τη χώρα μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ, κανονικά θα λειτουργήσουν και τα ολοήμερα σχολεία, καθώς και όλων των τύπων τα λύκεια.

Ωστόσο, για την επιστροφή στα σχολεία, υποχρεωτική είναι η διενέργεια self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό. Όλοι θα πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε χθες, από την Δευτέρα 10 ως την Τετάρτη 12 Μαΐου στα φαρμακεία θα διατίθενται self test μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζομένους σε σχολεία.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος «ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

»Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

»Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.

»Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.