ΚΥΡΙΑΚΗ Β ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 07.00 - Κυριακής Β Ματθαίου με την εορτή της Συνάξεως των Αγιορειτών Πατέρων.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής των Αγιορειτών Πατέρων Ζωντανά. Όρθρος Κυριακής Β Ματθαίου και εορτής του Οσίου Δαβίδ Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής των Αγιορειτών Πατέρων με την εορτή του Αγίου Δαυίδ – Ευλογία και Αγιασμός. Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Κυριακή Β Ματθαίου. Η Σύναξη των Αγιορειτών Αγίων. Ο Όσιος Δαβίδ ο εκ Θεσσαλονίκης. Ο Άγιος Δαβίδ ο Νέος Οσιομάρτυρας ο Αγιαννανίτης.

ΚΥΡΙΑΚΗ Β ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 07.00 – Κυριακής Β Ματθαίου με την εορτή της Συνάξεως των Αγιορειτών Πατέρων.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 07.00. Κυριακής Β Ματθαίου με την εορτή των Αγιορειτών Πατέρων.

ΚΥΡΙΑΚΗ Β ΜΑΤΘΑΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΑΓΙΩΝ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 26 Ιουνίου 2022 της Κυριακής των Αγιορειτών Αγίων live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων με την εορτή του Αγίου Δαβίδ της Κυριακής Β Ματθαίου.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός
Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της της Κυριακής Αγιορειτών Πατέρων κατά την εορτή του Οσίου Δαβίδ – Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Β Ματθαίου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Κυριακη
Κυριακη Αγιορειτων Πατερων
Κυριακη Αγιορειτων Αγιων
Κυριακη Β Ματθαιου
Θεια λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Παρακληση
26 Ιουνιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.