ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ Live: ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ ΛΟΥΚΑ 11 Δεκεμβρίου 2022 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίων Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΑ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Κυριακής των Αγίων Προπατόρων Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΙΑ Λουκά με την παραβολή του μεγάλου δείπνου - Ευλογία και Εορτή Αγίων Προπατόρων.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Ο Όσιος Δανιήλ ο Στυλίτης. Η παραβολή του μεγάλου δείπνου. Κυριακή ΙΑ Λουκά. Κυριακή των Αγίων Προπατόρων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 07.30 – Κυριακής με την παραβολή του μεγάλου δείπνου κατά την εορτή της Κυριακής των Αγίων Προπατόρων.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ: Κυριακή ΙΑ Λουκά – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 07.30. ΙΑ Κυριακής Λουκά με την εορτή των Αγίων Προπατόρων και την παραβολή του μεγάλου δείπνου.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 11 Δεκεμβρίου 2022 της Κυριακής ΙΑ Λουκά με την παραβολή του μεγάλου δείπνου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. ΙΑ Κυριακή Λουκά των Αγίων Προπατόρων με την εορτή του Οσίου Δανιήλ του Στυλίτου.

Κυριακή ΙΑ Λουκά

Στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή Κυριακής ΙΑ Λουκά ακούσαμε τον Κύριο να μας διηγείται την πολύ διδακτική παραβολή του μεγάλου δείπνου όπως την αποκαλούν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Γνωρίζουμε πως ο Κύριος αρκετές φορές μέσα από παραβολές, δηλαδή μέσα από φανταστικές ιστορίες, μας αποκάλυψε σημαντικότατες και ουσιαστικές αλήθειες της πίστεώς μας που συνδέονται άρρηκτά με το γεγονός της σωτηρίας μας. Το ίδιο ακριβώς κάνει και αυτή τη φορά με την συγκεκριμένη παραβολή.

Αυτός ο οποίος ετοίμασε το επίσημο και μεγάλο τραπέζι, κάλεσε πάρα πολλούς. Το φυσικό και το αναμενόμενο θα ήταν, όλοι οι καλεσμένοι να προσέλθουν στο δείπνο αυτό, αφού αυτός ο οποίος τους κάλεσε ήταν ένας σπουδαίος άρχοντας. Και έστειλε τον υπηρέτη του την ώρα του τραπεζιού να πει στους καλεσμένους, ελάτε γιατί είναι όλα έτοιμα. Και εκείνοι άρχισαν όλοι σαν να ήταν συνεννοημένοι να απορρίπτουν την πρόσκληση.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τι εορτάζουμε την Κυριακή ΙΑ Λουκά.

Κυριακή Αγίων Προπατόρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας, όρισαν την Κυριακή πριν την Κυριακή προ της γεννήσεως του Χριστού, τη μνήμη των Προπατόρων Του, δηλαδή των κατά σάρκα προγόνων Του, όπως είναι ο Αβραάμ και οι υπόλοιποι, από τους οποίους προήλθε ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

Δηλαδή οι πρωτόπλαστοι Αδάμ και Εύα, ο Ενώ, ο Νώε, ο Μελχισεδέκ, οι δώδεκα Πατριάρχες και κυρίως ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και ο Ιακώβ, οι Προφήτες Μωυσής, Ααρών, Ιησούς του Ναυή, Σαμουήλ, Δαυίδ, Ησαΐας, Ιερεμίας, Ιεζεκιήλ, Δανιήλ και οι τρεις Παίδες, Ηλίας, Ελισσαίος, Ζαχαρίας και τέλος ο Βαπτιστής Ιωάννης ο Πρόδρομος.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τι εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων προπατόρων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.