Αγαπητοί μου Ιατροί, Νοσηλευτές και λοιποί απαξάπαντες, οι διακονούντες στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Η Ιερά Μητρόπολις Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, με πρωτοβουλία του υποφαινομένου, διοργανώνει από φέτος τα επονομαζόμενα «Κυριακάτικα αφιερώματα», δηλαδή επιλέγει ορισμένες Κυριακές του χρόνου, τις οποίες αφιερώνει σε συγκεκριμένους θεσμούς ή πρόσωπα, προκειμένου να διδάξει, να παραδειγματίσει και παράλληλα να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για την όποια προσφορά τους.

Για το λόγο αυτό, η δεύτερη κατά σειρά, μετά τους νεονύμφους και το θεσμό της οικογένειας, Κυριακή, αυτή της 17 ης Οκτωβρίου 2021, θα είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς, τους Ιατρούς, τους Νοσηλευτές και όσους δίνετε καθημερινό αγώνα, για να συμπαρασταθείτε στον πονεμένο συνάνθρωπο, που στην κλονισμένη υγεία του, προσβλέπει στα πρόσωπά σας, τους ευλογημένους από το Θεό και αφιερωμένους στο υψηλό λειτούργημα της Ιατρικής Επιστήμης και τα συναφή με αυτή.

Στην εποχή μας ιδιαίτερα, που ο κόσμος ταλανίζεται από την πανδημία του Covid-19, τα αγωνιώδη ή φοβισμένα πρόσωπα όλων, περιμένουν με ανυπομονησία τα θετικά αποτελέσματα των ερευνών για την καταπολέμησή της, παράλληλα όμως παρακολουθούν με ευγνώμονα διάθεση την υποδειγματική και άνευ όρων θυσιαστική προσφορά σας στη συστράτευση αυτή.

Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης όσων επιγραμματικά αναφέραμε, την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης (Birger Jarlsgatan 92, 11420 Stockholm) στις 10 π.μ., θα επακολουθήσει προσφώνηση του υποφαινομένου και σύντομη εισήγηση από τους διακεκριμένους Ιατρούς Δρ. Γεώργιο Βαβύλη και Δρ. Ιωάννη Ρηγόπουλο.

Τους ύμνους θα ψάλλουν οι Πρωτοψάλτες Δρ. Γεώργιος Βαβύλης και Δρ. Ανδρέας Σελαμσής, και τα μέλη της Βυζαντινής χορωδίας του Καθεδρικού Ναού. Προσμένοντας την τιμητική παρουσία σας στην αφιερωματική στα πρόσωπά σας σύναξή μας, διατελώ

Μετά πάσης της εν Κυρίω αγάπης και τιμής,

† O Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.