Με την τήρηση των αποστάσεων 4 τετραγωνικών μέτρων τού ενός από τον άλλο πιστό και με τη χρήση μάσκας μπορούν να εκκλησιαστούν όλοι, τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε σημερινές δηλώσεις του στον Αντ1 Κύπρου.

Σε ερώτηση τού δημοσιογράφου αν θα γίνεται έλεγχος στους εντός τού ναού εκκλησιαζομένους, ο Μακαριώτατος απάντησε ότι δεν θα κάνει τον αστυνομικό στο θέμα του κατά πόσον οι εκκλησιαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

«Η θέση μου είναι εξαρχής σταθερή. Έχω μιλήσει με τους ειδικούς τής επιστημονικής ομάδας και τους ρώτησα, αν έχω 4 τετραγωνικά μέτρα μεταξύ των πιστών, μπορεί να μεταδοθεί η ασθένεια; Κι αυτοί μού είπαν όχι. Εγώ θέλω να βοηθήσω τον κ. Υπουργό, διότι ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε τους συνανθρώπους μας. Αν ο ίδιος δεν θέλει, είναι δικό του πρόβλημα. Επομένως, γιατί μόνον 50 άτομα; Θα μπορούν να μπαίνουν περισσότεροι σε μεγαλύτερους ναούς, λιγότεροι σε μικρότερους, φτάνει να τηρείται η απόσταση μεταξύ τους».

Σε ερώτηση τού δημοσιογράφου αν θα επιτρέπεται η παρουσία πιστών στον ναό μόνον εάν έχουν εμβολιαστεί, ο Μακαριώτατος απάντησε «όχι, όλοι μπορούν, αν έχουν μεταξύ τους 4 μέτρα και μάσκα μπορούν όλοι να εκκλησιαστούν. Θα δώσω και πάλι οδηγίες στους ιερείς μας να είναι προσεκτικοί και αυστηροί σε αυτό το θέμα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.