Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην ίδια συνέντευξη χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο «παλιόπαιδο» στο οποίο ήθελε να «αστράψει» μία. Απέδωσε επίσης στον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο τον χαρακτηρισμό του «βλάκα», ενώ για τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα είπε πως «παίρνει παρά» από τους Ρώσους.

Για τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο ανέφερε πως «τους κοροϊδεύει όλους με τα ακαταλαβίστικα που λέει και δεν είναι τρελός όπως πιστεύουν πολλοί».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στον τρόπο εκλογής του το 2006, υποστηρίζοντας ότι συμφώνησε με τον Μητροπολίτη Λεμεσού να αλληλοβοηθηθούν για να πετάξουν έξω από την διαδικασία τον Μητροπολίτη Κύκκου.

Τέλος αναφερόμενος στα της αυτεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, υποστήριξε πως υποστήριξε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο γιατί ο Πατριάρχης Μόσχας έλεγε την μισή αλήθεια. Οι Μητροπολίτες Λεμεσού και Κύκκου αντέδρασαν με ανακοινώσεις τους, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτα τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζοντας ότι υποβιβάζει το σχήμα του στο πεζοδρόμιο λέγοντας ψέματα.

Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης» ανέφερε μεταξύ άλλων πως σε συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Κύπριος ηγέτης του είχε πει πως δεν βλέπει αρνητικά λύση δύο κρατών στη Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ισχυρίστηκε πως διαφώνησε λέγοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση η Τουρκία θα κατακλύσει με εποίκους ολόκληρη την Κύπρο και εκτός αυτού δεν θα γινόταν δεκτή τέτοια λύση από την ΕΕ Ο Αρχιεπίσκοπος, συμπλήρωσε ότι νομίζει πως τώρα ο Πρόεδρος έχει αλλάξει γνώμη και πιστεύει πως το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.4 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Αν πράγματι συμβαίνουν αυτά που δημοσιεύεται:
1) Πώς τα τεκμηριώνετε?
2) Ποιά η τοποθέτηση σας επ' αυτών?