Τηλεφωνική συνομιλία Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ με Οικουμενικό Πατριάρχη και Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για την ίδρυση Ρωσικής Εξαρχίας στην Αφρική : “Πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος του Αγίου Μόσχας”

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ αποδοκίμασε σήμερα την πρόσφατη απόφαση της Εκκλησίας Ρωσίας για ίδρυση Εξαρχίας στην Αφρική, η οποία ανήκει στο δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. “Πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος του Αγίου Μόσχας”, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος από το ageliaforos.com κατά τις δηλώσεις του , μετά τον Καθαγιασμό των υδάτων στην Λάρνακα.

” Ήρθα σε επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Άγιο Αλεξανδρείας και κάναμε κάτι , το οποίο δεν είναι της ώρας να το ανακοινώσω”, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος.

Προειδοποίηση για την πανδημία

Στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίοσκοπος προειδοποίησε ότι όσοιόσοι ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας δεν είναι εμβολιασμένοι και αυτό δεν δικαιολογείται για ιατρικούς λόγους από τον επόμενο μήνα δεν θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους.

Εκφράζοντας λύπη για το γεγονός ότι υπάρχουν κληρικοί, “οι οποίοι δεν σέβονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους”, ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα τους καλέσει για τελευταία φορά, να προσέλθουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού. “Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα παραπεμφθούν σε γιατρό της Αρχιεπισκοπής”, είπε . Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι, εάν κάποιοι διαγνωστούν με ιατρικό πρόβλημα το οποίο να καθιστά απαγορευτικό τον εμβολιασμό, τότε δεν υφίσταται ζήτημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν να εμβολιαστούν, κι αν δεν το πράξουν, από τον επόμενο μήνα δεν θα είναι ιερείς της Αρχιεπισκοπής”.

Ο Μακαριώτατος τόνισε πως δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος να λειτουργεί, να έρχεται σε επαφή με τους πιστούς και να τους μεταδίδει τον ιό.

” Εάν δεν τους νοιάζει για τον εαυτό τους, ας μείνουν στο σπιτάκι τους, οι άλλοι γιατί να πάθουν ο,τιδήποτε”, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, τελέστηκαν η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.