ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Για τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, εκφράζοντας την βαθιά του θλίψη για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και 19 ημέρες.

Ο κ. Χρυσόστομος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Κύπρου ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνει τεράστιο λάθος και δεν τον ενδιαφέρει πόσες ψυχές θα φύγουν.

«Μπορεί ο Πούτιν να πηγαίνει στην εκκλησιά, να κάνει και μετάνοιες, να βάζει το σταυρό του, να κοινωνεί, αλλά ταυτόχρονα σκοτώνει. Αυτή είναι η ορθοδοξία του;», διερωτήθηκε.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και τον ίδιο, για την απόδοση και υποστήριξη της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής εκκλησίας, απορρίπτοντας ότι το θέμα που δημιουργήθηκε με τις αντιδράσεις ήταν εκκλησιαστικό.

«Διαψεύσθηκαν οι αδερφοί που έλεγαν ότι το Ουκρανικό θέμα είναι θεολογικό και εκκλησιαστικό. Φανερώθηκε ότι είναι πολιτικό», είπε.

Όσον αφορά τις εκκλησίες που τάχθηκαν υπέρ της Ρωσίας, ανέφερε πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

«Μη ξεχνάμε ότι η μισή ορθοδοξία ήταν κάτω από τον κουμμουνισμό και δυστυχώς και σήμερα τους επηρεάζουν οι Ρώσοι», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μετά από κάταγμα στο χέρι, ανέφερε πως έχει υπομονή, πίστη και θάρρος και δεν υπολογίζει τίποτα. «Τα έχω όλα στο Θεό, σε εκείνον πιστεύω, σε εκείνον έχω τις ελπίδες μου και πιστεύω ότι θα πάω καλά», κατέληξε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.