«Και άγγελος εξ ουρανού να κατέβαινε δε θα μπορούσε να σωθεί ο Συνεργατισμός», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μιλώντας στον Active και την εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα» .

Κληθείς να σχολιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις, όσον αφορά το πόρισμα της Ερευνητικής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, επεσήμανε ότι «δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει τιμωρία, διότι την κατάσταση στον Συνεργατισμό την παρακολουθούσα εδώ και μισό αιώνα και άρχισε να καταστρέφεται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Έκανε λάθη και η κυβέρνηση και ο Χάρης, αλλά και άγγελος εξ ουρανού να κατέβαινε δε θα μπορούσε να σωθεί».
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην ύπαιθρο οι περισσότεροι κοινοτάρχες ήταν και γραμματείς στα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα και είχαν υπό τον έλεγχό τους τα ταμιευτήρια των χωριών, κάνοντας κακοδιαχείριση.

«Ξαφνικά, πριν 25χρονια περίπου, άρχισαν να κάνουν καλλιμάρμαρα κτήρια, έδιναν αβέρτα δάνεια, έπαιρναν μίζες οι περισσότεροι γραμματείς και άρχισε από τότε η κατάρρευση του Συνεργατισμού. Και το ήξεραν όλοι. Όταν ο Χάρης έγινε υπουργός και να ήθελε να τον σώσει δε σωζόταν. Έκαναν μερικές ακροβασίες για να σώσουν τον Συνεργατισμό, αλλά είχε αλωθεί εντός του. Εκείνοι που πήγαν να τον υπηρετήσουν εκείνοι τον καταφάγανε», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος .

Όσον αφορά τo θέμα της πολιτικής ευθιξίας ανέφερε ότι «φταίμε όλοι. Και οι άλλοι που τρώνε και εμείς που σιωπούμε», ενώ σχολίασε ότι πρέπει και Γενικός Εισαγγελέας να βάλει κάποιους φυλακή προς παραδειγματισμό.
Ανέγερση 250 εστιών… Μετά τη Λεμεσό παίρνει σειρά η Λευκωσία

Ερωτηθείς για την ανέγερση εστιών από την Εκκλησία επεσήμανε «η Εκκλησία πάντοτε ενδιαφερόταν για την παιδεία, με αμείωτο ενδιαφέρον. Δε θα μπορούσαμε να κωφεύσουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και όταν ο υπουργός μας είπε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι, αμέσως ανταποκριθήκαμε. Φώναξα αμέσως τον μηχανικό μας, τον ρώτησα για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον χώρο που διαθέτουμε στη Λεμεσό.

Κάλεσα τον δήμαρχο Λεμεσού και τον μηχανικό του δημαρχείου, για να να μετέχουν στον σχεδιασμό της όλης υποδομής, ούτως ώστε ο μηχανικός να είναι γνώστης των σχεδίων και να εκδοθεί αμέσως η άδεια».

Όσον αφορά τον αριθμό των εστιών ανέφερε ότι «η αρχική σκέψη ήταν για 200 εστίες, ενώ με την πρώτη μελέτη ανεβάσαμε τον αριθμό στις 250 εστίες» και σχολίασε πως οι εστίες θα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα για τους φοιτητές. Πρόσθεσε ακόμη ότι αφού ξεκινήσει η ανέγερση εστιών στη Λεμεσό, ακολούθως θα ξεκινήσουν οι μελέτες για ανέγερση εστιών και στη Λευκωσία.

Ο καρκίνος δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα μου».

Κληθείς να σχολιάσει καταληκτικά την κατάσταση της υγείας του μετά την περιπέτεια που πέρασε ανέφερε «Δόξα σοι ο θεός είμαι καθαρός. Ο καρκίνος δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα μου».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.