ΚΥΠΡΟΣ ΝΕΑ: Την αναστολή δίωξης του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, αναφορικά με την επεισοδιακή Θεία Λειτουργία στην Ευρύχου ανήμερα των Θεοφανείων για την οποία καταδικάστηκε σε εξώδικο πρόστιμο τριακοσίων ευρώ, θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του ιεράρχη, Νίκος Κληρίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση είπε ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο, “η θέση του δικαστηρίου ήταν να μην επιτραπεί η είσοδος στον Μητροπολίτη για να παρουσιαστεί ο ίδιος και να εκδικαστεί για την υπόθεση που εκκρεμούσε επειδή αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα”.
“Ο Μητροπολίτης είχε προσκομίσει και Safepass αλλά δεν του επέτρεψαν την είσοδο. Και τότε εγώ είχα θέσει θέμα ότι αυτό είναι δικαίωμα του και να είναι παρών κατά την εκδίκαση των κατηγοριών εις βάρος του και αυτό το δικαίωμα προστατεύεται από τα άρθρα 12 και 30 του Συντάγματος που είναι απόλυτα και δεν υπόκεινται σε περιορισμούς, όπως η ελευθερία μετακίνησης και του θρησκεύεστε που υπόκεινται σε περιορισμούς, αυτά τα άρθρα που είναι για το δικαίωμα του κατηγορουμένου να είναι παρών κατά τη διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης εις βάρος του, δεν υπόκεινται σε περιορισμούς.”

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι οι θέσεις που διατύπωσε στο δικαστήριο απορρίφθηκαν και ως εκ τούτου θα καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο αίτημα τύπου Certiorari.

“Θα αιτηθώ να κηρυχθεί σαν άκυρη η διαδικασία γιατί η διαδικασία που προχωρεί τώρα χωρίς την παρουσία του. Η διαδικασία, όχι η ποινική δίωξη. Τότε θα πρέπει να ανασταλεί και θα αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας τι θα πράξει.”

Ο δικηγόρος έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση κατηγορουμένου που εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με μαγιό του επετράπη η είσοδος και του επιβλήθηκε ποινή για περιφρόνηση του δικαστηρίου. Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου 2021.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.