Της Κατερίνας Ιωάννου- «Εν γεμάτος ο τόπος δαμέ. Εν το καταλαβαίνει κανένας;» «Μας έχουν πείσει ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε κανένα πολιτικό το τι λέει και το τι πράττει. Καθημερινά θάφκουμε άτομα με καρκίνο. Εν στα φέρετρα που εννά παν τα παιδιά μας, αν δεν γινεί κάτι».

Μία απόφαση Ανωτάτου που δικαιώνει μεν τους κατοίκους σε Γέρι και Τσέρι για την επικινδυνότητα και την άμεση μετακίνηση των ασφαλτικών μονάδων από την περιοχή τους και ένα καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί – οι κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων που επηρεάζονται από την απόφαση της Κυβέρνησης για μετακίνηση των εργοστασίων ασφάλτου στην περιοχή τους.

«Με τα λόγια μόνο.»

«Είμαστε ο σκουπιδότοπος εμείς στο τέλος. Ερωτήσαν μας;»

«Δεχθήκαμε το Ενεργειακό Κέντρο γιατί είπαμε είναι για λόγους εθνικού συμφέροντος αλλά είπαμε μέχρι εκεί. Όλα έρχονται στο Βασιλικό. Τη νύχτα κοιμούμαστε και είμαστε συνέχεια με την έννοια.»

Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν στις οκτώ το πρωί σε αποκοπή του κυκλικού κόμβου Καλαβασού – Ζυγίου, ζητώντας διακαώς να εισακουστούν οι εκκλήσεις τους και να αρθεί η απόφαση.

«Φτάνει. Σεβαστείτε την υγεία μας εμάς και των παιδιών. Σεβαστείτε τον κόσμο που μένει εδώ.»

Και προειδοποιούν ότι αν δεν τους λάβουν υπόψη οι κυβερνώντες – δεν θα σταματήσουν να θέτουν το αυτονόητο – ώστε να προστατευθεί η υγεία τους που θα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Λευτέρης Φωκά
«Η μεταφορά του προβλήματος από τη μια περιοχή στην άλλη δεν είναι λύση. Η λύση θα είναι οριστική, αν εξευρεθεί μια περιοχή μακριά από κατοικημένη περιοχή για να τοποθετηθούν αυτά τα εργοστάσια.»

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί και αύριο στις 10:30 το πρωί στη συμβολή του δρόμου Λευκωσίας – Παλαιχωρίου προς τον Άγιο Ιωάννη, όπου θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.