Γράφει η Μητρόπολη Πατρών:

Τις Ιερές Μονές Αγίου Ηρακλειδίου και Παναγίας του Μαχαιρά επεσκέφθη το Σάββατο 4.11.2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος , μετά των Πατέρων της Συνοδείας του στην Κύπρο , όπου ευρίσκονται για τους εορτασμούς των 150 ετών από τα Εγκαίνια της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέου στην Καρπασία.
Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθησαν εν χαρά και κατά την Εκκλησιαστική τάξη και με κάθε επισημότητα , οι Μοναστικές Αδελφότητες και στις δύο Μονές .

Στο πρώτο Μοναστήρι,Καθηγουμένη είναι η Μοναχή Προδρόμη, η οποία είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών .
Στην Μονή του Μαχαιρά εγκαταβιώνει πολυμελής Αδελφότης Οσίων Πατέρων , της οποίας προΐσταται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ.Επιφάνιος .

Ο Σεβασμιώτατος αντιφώνησε στις προσφωνήσεις που έγιναν με βαθειά συγκίνηση και με λόγους από καρδίας ανεφέρθη στους Ιερούς Μοναστικούς αγώνας των Οσίων Πατέρων και Μητέρων, αλλά και στα αίματα και στις θυσίες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος των Ηρώων και Μαρτύρων της Κύπρου μας.

«Αχνίζει το αίμα του Γρηγόρη Αυξεντίου από της Μαχαιριώτισσας το βουνό και φθάνει ως δέησις στον Ουρανό για την λευτεριά των Κατεχομένων εδαφών της Κύπρου μας»

, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

« Σας ευγνωμονούμε γιατί βαστάζετε στους ώμους σας τον Σταυρό της Ορθοδοξίας και των αγώνων και της δόξης της Κύπρου μας και του Γένους μας ολοκλήρου», ετόνισε με συγκίνηση απευθυνόμενος προς στις Αδελφότητες των Μονών ο Σεβασμιώτατος.

Κύπρος: Βαθειά συγκίνηση κατά την επίσκεψη Πατρών Χρυσοστόμου στις Ιερές Μονές Αγίου Ηρακλειδίου και Παναγίας του Μαχαιρά Κύπρος: Βαθειά συγκίνηση κατά την επίσκεψη Πατρών Χρυσοστόμου στις Ιερές Μονές Αγίου Ηρακλειδίου και Παναγίας του Μαχαιρά Κύπρος: Βαθειά συγκίνηση κατά την επίσκεψη Πατρών Χρυσοστόμου στις Ιερές Μονές Αγίου Ηρακλειδίου και Παναγίας του Μαχαιρά Κύπρος: Βαθειά συγκίνηση κατά την επίσκεψη Πατρών Χρυσοστόμου στις Ιερές Μονές Αγίου Ηρακλειδίου και Παναγίας του Μαχαιρά Κύπρος: Βαθειά συγκίνηση κατά την επίσκεψη Πατρών Χρυσοστόμου στις Ιερές Μονές Αγίου Ηρακλειδίου και Παναγίας του Μαχαιρά Κύπρος: Βαθειά συγκίνηση κατά την επίσκεψη Πατρών Χρυσοστόμου στις Ιερές Μονές Αγίου Ηρακλειδίου και Παναγίας του Μαχαιρά

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.