Το δικό του μήνυμα, για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως είναι «βαθιά σοκαρισμένος από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Σλοβάκου Πρωθυπουργού. Οι σκέψεις μου είναι με εκείνον και την οικογένειά του. Ευχές για γρήγορη και ομαλή ανάρρωση αγαπητέ Ρόμπερτ».

Από πλευράς της, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σε ανάρτησή της, αναφέρει πως είναι «αποτροπιασμένη από την αποτρόπαια επίθεση στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις βίας και τρομοκρατίας, που δεν έχουν θέση στις πολιτισμένες κοινωνίες και υπονομεύουν βάναυσα τη δημοκρατία. Οι σκέψεις μου είναι μαζί του και τα αγαπημένα του πρόσωπα, του εύχομαι δύναμη καθώς παλεύει σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Κάρογιαν, ανέφερε πως είναι «συγκλονιστική και απαράδεκτη η σημερινή δολοφονική απόπειρα κατά του Σλοβάκου Πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο. Καταδικάζω απερίφραστα την πρωτοφανή, για τις εποχές μας, εγκληματική ενέργεια. Η σκέψη μας είναι με τον ίδιο τον Πρωθυπουργο, την οικογένεια του και το λαό της Σλοβακίας, ευχόμενοι όπως αποφευχθεί το χειρότερο».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.