Θετικές στον ιό, οι έντεκα από τις δώδεκα μοναχές Μονής στην επαρχία Λάρνακας. Σύμφωνα με τη μονάδα ιχνηλάτησης, η μετάδοση άρχισε από την ηγουμένη της Μονής, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των μοναχών να έχει νοσήσει, εκ των οποίων οι έξι χρειάστηκαν να νοσηλευτούν. Τρεις εξ αυτών νοσηλεύονται ακόμη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Βαλεντίνος Σιλβέστρος – Επικεφαλής Μονάδας Ιχνηλάτησης
“Η οποία φαίνεται να εμπλέκεται σε μια ξενάγηση του κόσμου στο μοναστήρι μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Αυτό προκάλεσε μια αλυσιδωτή μετάδοση και καταλήξαμε στο να κολλήσουν σχεδόν όλες οι μοναχές της μονής.”

Παράλληλα, άλλοι 3 ιερείς, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, οι οποίοι φαίνεται να μην συνδέονται μεταξύ τους. 

Βαλεντίνος Σιλβέστρος – Επικεφαλής Μονάδας Ιχνηλάτησης
“Αλλά φαίνεται οτι οι ιερωμένοι γενικά είναι πολύ εκτεθειμένοι λόγω και της μεγάλης αλληλεπίδρασης με τον κόσμο και την κοινότητα.”

Οι συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και κυρίως του Προκαθήμενου της Εκκλησίας φαίνεται να άρχισαν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν.. Η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου με ανακοίνωση ενημέρωσε τους πιστούς πως ο Μητροπολίτης Μόρφου, δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του, την Τρίτη 28 του μήνα και ούτε θα δεχθεί επισκέψεις στο Επισκοπείο Ευρύχου.

Διαβάστε επίσης:

Ούτε θα γιορτάσει, ούτε θα δεχθεί επισκέψεις για τα ονομαστήριά του ο Μόρφου
Έντεκα λίστες, με 98 επαφές παρέλαβε η μονάδα ινχηλάτησης από το Υπουργείο Παιδείας. Θετικοί στον ιό εντοπίστηκαν εννέα μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης.

Βαλεντίνος Σιλβέστρος – Επικεφαλής Μονάδας Ιχνηλάτησης
“Υπάρχουν δύο σχολεία ένα λύκειο και ένα γυμνάσιο το οποίο ήδη έχουν 4 κρούσματα και διερευνούμε να δούμε εάν σχετίζονται μεταξύ τους ή εάν δεν έχουν σχέση μεταξύ τους για να τους συνδέσουμε με αλυσίδα ΄ή όχι.”

Μέσα σε όλα αυτά θετικό είναι το γεγονός πως οι αλυσίδες μετάδοσης σε Εθνική Φρουρά, κλειστές δομές και οίκους ευγηρίας έχουν εξαλειφθεί στην παρούσα φάση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.