Το τραγικό είναι πως αυτή η συμπεριφορά εκπορεύεται από την ίδια την Κυβέρνηση και την Εκκλησία που έχουν την ευθύνη οργάνωσης των μνημοσύνων για τους πεσόντες κατά το φασιστικό πραξικόπημα αναφέρει σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών.

Η ανακοίνωση:

Με οργή, θλίψη και αγανάκτηση, παρακολουθούμε για άλλη μια χρονιά την προσπάθεια παρασιώπησης των πραγματικών γεγονότων που οδήγησαν στο προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, αλλά και την επαναλαμβανόμενη απουσία της πρέπουσας τιμής στα θύματα της Αντίστασης.

Το τραγικό είναι πως αυτή η συμπεριφορά εκπορεύεται από την ίδια την Κυβέρνηση και την Εκκλησία που έχουν την ευθύνη οργάνωσης των μνημοσύνων για τους πεσόντες κατά το φασιστικό πραξικόπημα.

Η έλλειψη αναφοράς στους πρωταίτιους της ανατροπής της συνταγματικής τάξης από τους ομιλητές-εκπροσώπους της κυβέρνησης κατά τα επίσημα μνημόσυνα της περασμένης Κυριακής, αποτελεί για μας τους συγγενείς των πεσόντων αντιστασιακών άλλη μια μαχαιριά στις πληγές που μας άφησε η δολοφονία των δικών μας ανθρώπων από τη μια και η ατιμωρησία από την άλλη. Συνιστά ύβρη προς την Ιστορία και τη συλλογική μνήμη.

Η «βιασύνη» των ομιλητών να προσπεράσουν το προδοτικό πραξικόπημα και να αναφερθούν στην τουρκική εισβολή συνιστά παπαρασιώπηση της ιστορίας και όσων προηγήθηκαν του εγκλήματος του Αττίλα.

Η απουσία, επίσης, εκπροσώπων της Αστυνομίας από τα πάνδημα μνημόσυνα, δεν περιποιεί τιμή στο Σώμα, μέλη του οποίου υπερασπίστηκαν την Δημοκρατία και τη Νομιμότητα.

Εμείς, οι συγγενείς των πεσόντων αντιστασιακών, απαιτούμε σεβασμό στη μνήμη των υπερασπιστών της Δημοκρατίας, απαιτούμε σεβασμό στην Ιστορία και στα πραγματικά γεγονότα του 1974.

Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.