Ο Επίτροπος Προεδρίας Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε στο γραφείο του με νέους Κύπριους της Διασποράς, ηλικίας 14-17 ετών από τις Η.Π.Α, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο προγράμματος φιλοξενίας Νέων Αποδήμων στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο επισκέψεων της νέας γενιάς των αποδήμων μας στην Κύπρο, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τις ρίζες τους, την κουλτούρα τους, να μιλήσουν και να ακούσουν την ελληνική γλώσσα και την κυπριακή διάλεκτο, να επισκεφθούν ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία και χώρους, να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά, ήθη και παραδόσεις. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους βασικότερους στόχους της στρατηγικής του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά τους νέους, μετά από δύο χρόνια αναβολής του προγράμματος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, και τους ανέφερε ότι πρέπει να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους, τις ρίζες και την ιστορία τους.

Το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας επενδύει στη νέα γενιά των αποδήμων, αφού αυτοί είναι το μέλλον της Διασποράς και οι αυριανοί ηγέτες της.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας καθώς και του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.