Πηγή των Βρετανικών Βάσεων επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο philenews τις πληροφορίες που φθάνουν από τα κατεχόμενα και αναφέρουν ότι ιερέας και 4 άλλοι Ελληνοκύπριοι, που βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο, συνελήφθησαν πριν από μία ώρα περίπου από τις κατοχικές αρχές στο κατεχόμενο χωριό, από το οποίο κατάγεται ο ιερέας στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντός του χώρου αποσκευών του αυτοκινήτου που επέβαιναν οι 5 συλληφθέντες, οι Τουρκοκύπριοι «αστυνομικοί» εντόπισαν μία μεγάλη πέτρα, η οποία θεωρήθηκε θρησκευτικής αρχαιολογικής αξίας. Ως εκ τούτου οι 5 συνελήφθησαν με την «κατηγορία της παράνομης κλοπής αρχαιολογικού αντικειμένου».

Ο ιερέας είχε μεταβεί στην κατεχόμενη κατοικία του ζητώντας να πάρει συγκεκριμένη πέτρα, που θεωρήθηκε από τους Τουρκοκύπριους «αστυνομικούς» ότι έχει μεγάλη θρησκευτική αρχαιολογική αξιας. Τότε ο χρήστης της κατεχόμενης κατοικίας του ιερέα ειδοποίησε την ψευδοαστυνομία, η οποια μετέβη στο μέρος και συνέλαβε τους 5, οι οποίοι αυτή την ώρα ανακρίνονται.

Πάμπος Βάσιλας

philenews

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.