Παράλληλα με την κλιμάκωση σε ΑΟΖ και Βαρώσια, οι Τούρκοι σπεύδουν να ενισχύσουν και την προπαγάνδα – σε μια προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου ως προς το τι ακριβώς έγινε στο πολύπαθο νησί μας. Ο δεύτερος κύκλος του σίριαλ για την ιστορία της Κύπρου κάνει πρεμιέρα αυτή την ώρα στο τουρκικό κρατικό κανάλι. Το “Κάποτε στην Κύπρο” μετονομάστηκε σε “Κύπρος, στο δρόμο προς τη νίκη”.

Γρίβας: Θέλουν να διώξουν τον Γρίβα από το νησί.”

Ένα ακόμα μάθημα μισής ιστορίας…

“Μακάριος: Όταν δύο πλευρές πολεμούν και ανταλλάσσουν σφαίρες, κανένας δεν μπορεί να δείξει έλεος προς τον άλλον. Ο τουρκικός στρατός πρέπει να κόψει τις προειδοποιήσεις ότι θα επέμβει. Είναι δουλειά του Προέδρου να αποφασίζει. Αυτοί που χάνουν ή κερδίζουν τον πόλεμο είναι οι πολιτικοί.”

Όπως βλέπετε στις εικόνες που εξασφάλισε ο Alpha, τα γυρίσματα στην Αμμόχωστο συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Ο πρώτος κύκλος τους σίριαλ είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις ακόμη και στα κατεχόμενα, με μια μεγάλη μερίδα των Τ/κ να μιλάει για εσκεμμένη προσπάθεια παραποίησης ιστορικών γεγονότων.

Δημόσιες σχέσεις

Οι Τούρκοι συνεχίζουν και τη διπλωματική εκστρατεία προώθησης των θέσεων τους για αλλαγή της μορφής λύσης και αναγνώριση του ψευδοκράτους. Αυτή τη φορά άνοιξαν το Turkevi στο Μανχάταν για διπλωμάτες, τους οποίους επιχείρησαν -ανάμεσα σε άλλα- να πείσουν και για τις ανατρεπτικές προτάσεις τους για το Κυπριακό.

Alpha Καλημέρα, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Είναι αυτή η αναθεωρητική, νέο-οθωμανική στάση της Τουρκίας η οποία εκδηλώνεται και στην Κύπρο. Είναι μια προσπάθεια για τη δημιουργία νέων τετελεσμένων σε ένα πλαίσιο προώθησης της απαράδεκτης λύσης που επιδιώκουν.

Προς αποτροπή αυτών των επιδιώξεων, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε διπλωματική προσπάθεια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.