ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΠΡΟΣ: Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την ετοιμασία των εκλογικών καταλόγων για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Γιάννης Χαριλάου, Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών εκλογών, είπε ότι είχε επικοινωνία τόσο με την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων, όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και του απέστειλαν τα στοιχεία που αφορούν τις εκκλησιαστικές ενορίες.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα ενημερωθεί πιθανότατα τις πρώτες τρεις ημέρες του Δεκέμβρη, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ειδική πλατφόρμα όπου θα εμφανίζεται το εκλογικό κέντρο που θα μπορεί να ψηφίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Ο κύριος Χαριλάου είπε ότι θα υπάρχουν χίλια εκλογικά κέντρα, διευκρινίζοντας ότι αν δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους από μη Κύπριους οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με τους ενδιαφερόμενους για το Αρχιεπισκοπικό Θρόνο είπε ότι αύριο από τις 9 έως τις 11 το πρωί θα μπορούν να στείλουν ενυπόγραφη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σημειώνοντας ότι οποίος πληροί τα κριτήρια του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου θα μπορεί να είναι υποψήφιος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.