Ετοιμάζονται κατάλογοι για Αρχιεπισκοπικές εκλογές. Αύριο υποβολή υποψηφιοτήτων-1000 εκλογικά κέντρα

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΠΡΟΣ: Την εκτίμηση ότι ο νέος προκαθήμενος της εκκλησίας θα είναι γνωστός μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εξέφρασε μιλώντας στη Cyprus Times ο Τοποτηρητής του Θρόνου και ερωτηθείς πότε θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να αναδείξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο μέσα από το τριπρόσωπο.
«Η εκλογή από το λαό του τριπρόσωπου αναμένεται να γίνει 18 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει μετά διορία 3 ημερών για ενστάσεις και άλλες 5 μέρες για να εξεταστούν, εάν και εφόσον υπάρχουν. Η Ιερά Σύνοδος θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε κάποια από εκείνες τις ημέρες εκτός απροόπτου» είπε.

Ετοιμάζονται κατάλογοι για Αρχιεπισκοπικές εκλογές. Αύριο υποβολή υποψηφιοτήτων-1000 εκλογικά κέντρα

Υπενθυμίζεται ότι η ο νέος Αρχιεπίσκοπος εκλέγεται από την 16μελή Ιερά Σύνοδο εφόσον ο λαός εκλέξει το τριπρόσωπο. Αρχιεπίσκοπος θα εκλεχθεί ο ιεράρχης που θα λάβει την πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου.

Μέχρι στιγμής υποψήφιοι είναι 7 ιεράρχες όπως το γνωστοποίησαν οι ίδιοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους, ενώ επίσημες υποψηφιότητες θα υποβληθούν την Τρίτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, μεταξύ των ωρών 09:00-11:00.

Πάφου Γεώργιος: Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες γιά τις αρχιεπισκοπικές εκλογές
Μιλώντας μετά το πέρας του μνημοσύνου του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση, ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι ήδη διαβάστηκε σήμερα η σχετική εγκύκλιος στους ναούς.

“Βρισκόμαστε τώρα στη διαδικασία παραλαβής των εκλογικών καταλόγων από την κυβέρνηση, οι κατάλογοι θα ετοιμαστούν κατά ενορίες, θα αναρτηθούν και αφού αναρτηθούν θα δοθεί χρόνος για τυχόν ενστάσεις”, πρόσθεσε.

Όλα θα είναι έτοιμα για τις εκλογές στις 18 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο τοποτηρητής του αρχιεπικοπικού θρόνου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.