Με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων (τήρηση αποστάσεων, διαχωρισμός τμημάτων, καλός και επαρκής αερισμός χώρων, χρήση μάσκας) θα πραγματοποιηθούν οι ενδοσχολικοί εορτασμοί για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου. Οι εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, όπως αίθουσες αθλοπαιδιών.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, επαφίεται στη Διεύθυνση του κάθε σχολείου για το κατά πόσο θα επιτραπεί η παρουσία περιορισμένου αριθμού επισκεπτών για να παραστούν στις εκδηλώσεις (π.χ. γονείς/κηδεμόνες των οποίων τα παιδιά συμμετέχουν στην εκδήλωση και οι οποίοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν), τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα (επίδειξη SafePass, χρήση μάσκας, τήρηση προβλεπόμενων αποστάσεων).

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έλαβε το ΥΠΠΑΝ από το Υπουργείο Υγείας, κατά τους εορτασμούς για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου θα πρέπει να τηρηθούν τα ακόλουθα:

α. Περιορισμός της αλληλεπίδρασης των μαθητών διαφορετικών τμημάτων.

β. Χρήση μάσκας.

γ. Σε περίπτωση που θα τοποθετηθούν ελεύθερες καρέκλες, σε αίθουσα, οι καρέκλες θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον ένα μέτρο η μία από την άλλη ή καρέκλα παρά καρέκλα για πρακτικούς λόγους.

δ. Να αποφεύγονται χορωδίες. Σε περίπτωση που θα πρέπει να συσταθούν χορωδίες, να προτιμηθεί αυτές να αποτελούνται από παιδιά του ίδιου τμήματος (περιορισμός αλληλεπιδράσεων).

ε. Για γονείς, τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους ισχύουν τα ακόλουθα:

Για την είσοδο στις εγκαταστάσεις απαιτείται:

(α) Η επίδειξη εν ισχύ πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιασμού για την ασθένεια COVID-19, ή εν ισχύ πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια COVID-19

(β) η επίδειξη για πρόσωπα ηλικίας 6 ετών και άνω πιστοποιητικού αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών:

Νοείται ότι για πρόσωπα ηλικίας κάτω των 6 ετών δεν απαιτείται η επίδειξη αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση rapid test 24ωρου, με αρνητική ένδειξη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.