ΚΥΠΡΟΣ ΝΕΑ: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Από τις 6:00 το πρωί έχουν ανοίξει οι πύλες του Καθεδρικού Ναού, όπου έχει εκτεθεί η σορός για το λαϊκό προσκύνημα, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται λειτουργία.

Από χθες το πρωί, πλήθος κόσμου έχει σπεύσει στην Αρχιεπισκοπή, ώστε να απευθύνει τον ύστατο αποχαιρετισμό στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’, καθώς επίσης και για να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων. Μάλιστα, λόγω της αρκετής προσέλευσης του κόσμου, χρειάστηκε να ανοίξουν τρία βιβλία, τα οποία υπέγραφαν όσοι επισκέπτονταν την Αρχιεπισκοπή.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή βρέθηκε σήμερα και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και όπως ανέφερε, με τον μακαριστό τους συνέδεε μία φιλία όμορφη. «Αλλά και ως προκαθήμενος διδάχτηκα πάντα κοντά του την αλήθεια και την ευθύτητα».

Το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε και η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, για να
υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, όπου σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος υπήρξε σημαντικός εκσυγχρονιστής των δομών της εκκλησίας της Κύπρου.

Μεταφέροντας τη συγκίνηση και τη θλίψη της, Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε στο βιβλίο συλλυπητηρίων ότι «ο εκδημήσας Αρχιεπίσκοπος υπήρξε σημαντικός εκσυγχρονιστής των δομών της εκκλησίας της Κύπρου», προσθέτοντας ότι «ισχυροποίησε το αυτοκέφαλο αυτής, καθιστώντας την εκκλησία της Κύπρου ισχυρή να πράττει το θεάρεστο έργο της διαμέσου των αιώνων».

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων αποχαιρετά με κάθε τιμή και σεβασμό, ένα άξιο τέκνο της εκκλησίας μας», κατέληξε στο μήνυμά της, ενώ σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους στη συνέχεια, εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Αρχιεπισκόπου, προς την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία της Κύπρου, καθώς και το ποίμνιό της.

«Να ευχηθούμε η εκκλησία μας να συνεχίσει να έχει τον ρόλο που πρέπει και τον ρόλο που πρέπει να επιτελέσει στο μέλλον», είπε κλείνοντας.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.