Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, υπό το βάρος των επικρίσεων για την επιμονή του να παραμείνει στη θέση του ως τις 31 Ιουλίου.

Πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι στις 10 Ιουλίου θα διοριστεί ως νέος Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, για να διαδεχθεί τον Κώστα Κληρίδη, ο οποίος στις 8 Ιουλίου συπληρώνει το 68ο έτος της ηλικίας του και σύμφωνα με το Σύνταγμα θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθεί.

Ο κ. Κληρίδης επέμενε πως έπρεπε να κάτσει στη θέση του ως το τέλος Ιουλίου, ερμηνεύοντας διαφορετικά τη νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αφυπηρετήσει στο τέλος του μήνα κατά τον οποίο συμπληρώνει το 68ο έτος της ηλικίας του.

Σε δήλωση του ο κ. Κληρίδης ανέφερε: «Η ταραχώδης θητεία μου για επτά χρόνια ως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του κράτους, σημαδεύτηκε από ποικίλες δυσκολίες και αντιξοότητες και δυστυχώς μέχρι και το θέμα της επακριβούς ημερομηνίας αφυπηρέτησης μου κατέστη αντικείμενο και εργαλείο μείωσης της προσωπικότητας μου λόγω των χειρισμών που είχαν προηγηθεί και επακολουθήσει, καθώς και των πιέσεων που ασκήθηκαν και ασκούνται».

«Έχω προσπαθήσει» συμπληρώνει «κατά την τελευταία αυτή επταετία να προασπίσω με κάθε μέσο την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του θεσμού τον οποίο τάχθηκα να υπηρετώ. Άνθρωπος εκ φύσεως χαμηλών τόνων υποχρεώθηκα σε πλείστες περιπτώσεις να έρθω σε σύγκρουση και αντιπαράθεση και με άλλους θεσμούς του κράτους και με αξιωματούχους και με έντυπα, τα οποία δυστυχώς ανέλαβαν να προωθήσουν τη φθορά μου για λόγους καθόλου άσχετους με τη στάση που τήρησα στον χειρισμό συγκεκριμένων υποθέσεων. Πολλοί τα γνωρίζουν και όλοι σιωπούν ή και συγκαλύπτουν».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.