Όπως μας ενημερώνει το Πατριαρχείο Μόσχας

Το 2018 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κοίμηση ενός σπουδαίου Ιεράρχου του 20 αι. Μητροπολίτη Λένινγκραντ και Νόβγκοροντ Νικοδήμου Ρότωφ. Εκπρόσωποι της Ρωσόφωνης ενορίας Αγίου Νικολάου Λεμεσσού υπέβαλάν αίτημα στις Δημοτικές αρχές με πρωτοβουλία να ονομασθεί η οδός, όπου ευρίσκεται ο υπό κατασκευή Ι. Ναός σε οδό Μητροπολίτου Νικοδήμου Ρότωφ.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της ενορίας Ιερέα Γεώργιο Βιντιάκιν, οι τοπικές αρχές μετά χαράς ανταποκρίθηκαν στο ἐν λόγῳ αίτημα και κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων εξέδωσαν θετική απόφαση.

«Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόδημος επί πολλά χρόνια διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και έχει μεγάλο συμβολισμό ότι η οδός προς τιμήν του θα είναι εκεί, όπου εδράζεται μια από τις ενορίες του εξωτερικού.

Είναι δύσκολο να αξιολογήσει κανείς το μέγεθος αυτής της μορφής και τις μακρόχρονες προσπάθειες αυτής για το καλό της Εκκλησίας και της ενότητας των χριστιανών. Παράδειγμα για μας αποτελεί η ευλαβής στάση του Ιεράρχη έναντι της θείας λατρείας.

Πολλές εκ των αρχών του έναντι των θείων ακολουθιών, αγωνιζόμαστε να εφαρμόζουμε στην ενορία μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της επίσημης πύλης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία επικαλείται την ενορία Αγίου Νικολάου Λεμεσού, πρόκειται για πρώτη ανά τον κόσμο οδό προς τιμήν του Μητροπολίτη Νικοδήμου Ρότωφ.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.