Η Σερβία είναι κομμάτι της Ευρώπης και το μέλλον της αναπόφευκτα είναι να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Σε παρέμβασή του σχετικά με την Έκθεση του 2021 για τη Σερβία ως Σκιώδης εισηγητής για την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο κ. Παπαδάκης είπε πως ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση σε αυτή τη πορεία της Σερβίας.

Επεσήμανε πως υπεύθυνη γι’ αυτή τη καθυστέρηση είναι η ίδια η Κυβέρνηση της χώρας διότι οι μεταρρυθμίσεις καθυστερούν να γίνουν πράξη, η κοινωνική δικαιοσύνη απουσιάζει, ο σεβασμός της άλλης άποψης είναι στοιχείο που λείπει και η αντιπολίτευση τίθεται στο περιθώριο.

Επίσης, ο κ. Παπαδάκης έκανε λόγο για φιμώσεις δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης που δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση, αδράνεια σε φαινόμενα ακραίας και απάνθρωπης εκμετάλλευσης ξένου εργατικού δυναμικού και επιθέσεις από παρακρατικές ομάδες στους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Είπε πως «την ώρα που προσδοκάς να αποτελείς μέρος των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, οφείλεις να ταυτίζεσαι με αυτές και να συμπλέεις στη επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας χωρίς ναι μεν αλλά».

«Κάποια βήματα έχουν γίνει και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Στέλνω το μήνυμα προς τον λαό της Σερβίας ότι εμείς συνεχίζουμε τη στήριξή μας για μια πραγματικά δημοκρατική Σερβία, μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.