Μεγαλύτερης έντασης κινητοποίηση στο χώρο της αντιπολίτευσης για τις Προεδρικές εκλογές αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα. Το ΑΚΕΛ υλοποιεί την απόφαση του μετά το ναυάγιο με το ΔΗΚΟ επιδιώκοντας νέο γύρο συναντήσεων ενώ παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως στην Εζεκία Παπαϊωάννου επιχειρείται να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Αυτό που διαφαίνεται όμως είναι πως από πλευράς ΔΗΚΟ εξακολουθεί να υπάρχει ένα μούδιασμα που επί του παρόντος δεν επιτρέπει την έναρξη ενός νέου διαλόγου.

Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ απέφυγε να σχολιάσει τα σενάρια που θέλουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα στο short list των ονομάτων που ενδιαφέρουν το ΑΚΕΛ, εντούτοις είναι διάχυτη η εντύπωση που έχει σχηματιστεί πως τη δεδομένη στιγμή είναι το φαβορί. Το θέμα Ανδρέας Μαυρογιάννης απασχολεί έντονα και τις συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα σε υποστηρικτές και μη του ΑΚΕΛ. Κάποιοι τάσσονται υπέρ αυτής της προοπτικής λόγω του πλούσιου βιογραφικού που διαθέτει ο κ. Μαυρογιάννης, άλλοι θέτουν ερωτήματα αναφορικά με τις απόψεις του σε ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης, ενώ υπάρχουν άλλοι που εμφανίζονται αντιδραστικοί ως προς αυτό το ενδεχόμενο. Οι τελευταίοι εστιάζουν κυρίως στο γεγονός ότι ο κ. Μαυρογιάννης ως διαπραγματευτής της Ε/κ πλευράς από το 2013 μέχρι σήμερα, υπήρξε στενός συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδη τον οποίο το ΑΚΕΛ θεωρεί υπεύθυνο για την ευρύτερη διαχείριση στο κυπριακό.

Καθώς οι συζητήσεις αυτές συνεχίζονται, ο Στέφανος Στεφάνου δεν αποκλείεται να έχει νέα επικοινωνία με τον Νικόλα Παπαδόπουλο την ερχόμενη βδομάδα για να συζητήσει μαζί του τα δεδομένα που διαμορφώνονται. Μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας το ΑΚΕΛ θα ξεκινήσει να θέτει τα νέα δεδομένα ενώπιον των συλλογικών του οργάνων ούτως ώστε μέχρι το τέλος Μαϊου να λάβει τις τελικές του αποφάσεις στο πλαίσιο της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης.

Χθες ο Στέφανος Στεφάνου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή. Οι αποφάσεις της ΕΔΕΚ αναμένεται να ληφθούν περί τις αρχές Ιουνίου.

Στο ΔΗΚΟ αναμένουν την επίσημη εξαγγελία του Νίκου Χριστοδουλίδη η οποία αναμένεται επίσης σε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα ούτως ώστε να ανοίξει επισήμως ο κύκλος των συναντήσεων μαζί του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.