Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία για την υπόθεση Θανάση Νικολάου, έξω από τη Νομική Υπηρεσία. Με στόχο να στείλουν το μήνυμα στις Αρχές ότι δεν υπάρχει ανοχή σε αυτή την υπόθεση, μετά και την απόφαση να μην προχωρήσουν σε διώξεις ούτε έναντι των αυτουργών της δολοφονίας ούτε έναντι των ατόμων που φέρεται να άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους κατά τη διερεύνηση, οι πολίτες μαζευτήκαν εκεί, εκφράζοντας την οργή τους για την τροπή που έχουν λάβει τα πράγματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία δίωξη, παρά τα ευρήματα του πορίσματος Μάτσα-Αλεξόπουλου, αλλά να επιτρέψει στην οικογένεια Νικολάου να προχωρήσει με ιδιωτικές ποινικές διώξεις, σε μία προσπάθεια να βρει το δίκαιό της. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσφέρθηκε να καταβάλει ένα ποσό η Κυβέρνηση στην Ανδριάνα Νικολάου, έναντι των εξόδων που θα αναλάβει, για να κάνει για άλλη μία φορά τη δουλειά του κράτους και των Αρχών του.

Σήμερα είναι η επέτειος της κατάταξης του Θανάση στην Εθνική Φρουρά. Η ημέρα περηφάνειας της οικογένειάς του, που μετατράπηκε σε εφιάλτη. Έναν εφιάλτη που όλο και παρατείνει, πρώτα με την αδιαφορία του και έπειτα με τις αποφάσεις του, αυτό το κράτος. Και οι διαμαρτυρόμενοι θέλουν να μείνει στην μνήμη ως μια μέρα διεκδίκησης της αλήθειας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Όλων αυτών για τα οποία παλεύει μόνη της η μητέρα του δολοφονηθέντος εδώ και 18 χρόνια, με μοναδικό στήριγμα την οικογένειά της.

Σήμερα δεν είναι μόνη. Έχει στήριγμα τους πολλούς. Ο αγώνας της έχει καταστεί πλέον ένας αγώνας της κυπριακής κοινωνίας. Ένας αγώνας για δικαιοσύνη χωρίς εκπτώσεις και υπεκφυγές, ένας αγώνας για ένα κράτος δικαίου.

Πλήθος κόσμους έχει μαζευτεί έξω από τη Νομική Υπηρεσία για να διαμαρτυρηθεί μαζί με την κ. Ανδριάνα, ενώ μερικοί εξ αυτών κρατάνε διάφορα πανό.

Σε ομιλία της η ηθοποιός, Πόπη Αβραάμ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «Η υπόθεση της συγκάληψης της δολοφονίας του Θανάση μας αφορά όλους. Το θέμα του Θανάση, κρούζει τη ψυσσιή μας. Κανείς δεν μπορεί να ακουμπήσει τον υπόκοσμο και τους εγκληματίες. Αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι και είναι ανάμεσα μας. Δεν το είδαμε μόνο στην υπόθεση του Θανάση, έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις. Απαιτούμε τη δικαίωση του Θανάση. Η κ. Ανδριάνα έχει γίνει για όλους μας ένας σύμβολο αντίστασης. Είναι η μάνα της Κύπρου. Μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση του Θανάση».

356422727_1753955448396561_81157641777694187_n
Η πρόεδρος της Οργάνωσης Μητέρων Συγγενών Εθνοφρουρών, Μιράντα Σκέττου Ιωάννου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «Ποιος, που, πως; Δεν έπρεπε έστω κάτι να ερευνήσουν. Δεν το χωράει ανθρώπου νους, πως δεν ερευνήσαν όσο και πως έπρεπε τον θάνατο ενός παιδιού, ενός στρατιώτη. Πολλή βιασύνη. Αυτοχειρία κυρία τι να σας κάνουμε, το είπε ο Ιατροδικαστής. Κι όμως δεν είναι έτσι, γιατί μια ολόκληρη κοινωνία δεν σας πιστεύει. Δεν είναι τυφλή η δικαιοσύνη κύριοι, εσείς την τυφλώσατε, για να βολεύει τη συγκάλυψη και τη διαφθορά».

324321050_1248745479131892_8219802798295917646_n
Μιλώντας ο Εφραίμ Χρίστου, ο οποίος απήγγειλε ποίημα για τον Θανάση είπε πως, «αν φύγουμε από εδώ, τόσος χιλιάδες κόσμος και είναι αυτοί πάλι αύριο στη θέση τους, τότε δεν μιλάμε για θεσμό, τότε μιλάμε για εμπαιγμό».

image_2023-07-12_191434070
Σε ομιλία της η μητέρα του άτυχου Θανάση Νικολάου, κ. Ανδριάνα ανέφερε πως, «αγώνας μέχρι τη δικαίωση. Δικαίωση σημαίνει αποκάλυψη των δολοφόνων και αυτών που συγκάλυψαν τη δολοφονία του Θανάση. Σαν σήμερα το 2005 ο Θανάσης πήγε και κατατάγηκε για πάντα στο στρατό, σαν σήμερα υπέγραψε το συμβόλαιο του θανάτου του. Το ότι βρισκόμαστε εδώ, αποτελεί οργή πόνο και θλίψη».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.